ÖTV düzenlemesindan sonra araba fiyatları ne kadar oldu? İşte Fiat, Renault, Volkswagen güncel fiyatlar

ÖTV düzenlemesindan sonra araba fiyatları ne kadar oldu? İşte Fiat, Renault, Volkswagen güncel fiyatlar

Vatandaşlar araç fiyatlarında indirim beklerken Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) artışa gidilmesi şaşkınlık uyandırdı. 'Yeni ÖTV zamlı Opel, Fiat, Pejo, BMW, Honda, Hyundai, Ford, Reno, Toyota, Volkswagen, Audi fiyatları ne kadar?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Galericiler ikinci el araç fiyatlarında önümüzdeki 10 gün içerisinde yeni bir yükseliş yaşanacağı hususunda uyarıda bulundu. Öyle ki, bazı ikinci el otomobillerin fiyatları, sıfır modellerini geçmiş durumda. İşte, 'ÖTV zammı sonrası güncel araç fiyatları'...

'ÖTV zammı sonrası sıfır ve ikinci el araba fiyatları ne kadar oldu?', 'Yeni ÖTV zammından sonra Opel, Fiat, Pejo, BMW, Honda, Hyundai, Ford, Reno, Toyota, Volkswagen, Audi fiyatları ne kadar oldu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Türkiye'de, ÖTV artışı ile birlikte ikinci el fiyatları da arttı. Galericiler ise ikinci el araç fiyatlarının 10 güne kadar yeniden yükselişe geçeceğini tahmin ediyor. Detaylar haberimizde...

GÜNCEL ARABA FİYATLARI 2020

İkinci el otomobil piyasasında suni fiyat artışları her geçen gün devam ediyor. Fabrikaların taleplere yetişememesi de fiyatları yukarı çekiyor.

Otomobil piyasasında fiyatlarda çok sert hareketler yaşanıyor. En son yapılan ÖTV düzenlemesinin ardından otomobil firmaları yeni fiyatlarını belirlerken piyasada sıfır otomobil bulunmaması nedeniyle ikinci elde de fiyatlar hızlı yükseldi.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, sıfırı henüz bayide olmasa da liste fiyatı 162 bin lira olan otomobile ikinci el ilan sitelerinde 216 bin lira fiyat yazılmaya başlandı.

Sıfır ve ikinci el makası açık olan otomobiller şöyle:

* Fiat Egea 1.4 Fire

Sıfır fiyatı: 110.900 lira
İkinci el fiyatı: 148.000 lira

* Citroen C Elysee

Sıfır fiyatı: 163.750 lira
İkinci el fiyatı: 178.000 lira

* Renault Clio 1.0 SCe

Sıfır fiyatı: 133.900 lira
İkinci el fiyatı: 155.000 lira

* Volkswagen Polo 1.0

Sıfır fiyatı: 165.900 lira
İkinci el fiyatı: 200.000 lira

* Toyota Corolla 1.6 Vision otomatik

Sıfır fiyatı: 162.100 lira
İkinci el fiyat: 216.000 lira

* Nissan Micra

Sıfır fiyatı: 161.400 lira
İkinci el fiyatı: 209.000 lira

* Hyundai i10 1.0 MPI

Sıfır fiyatı: 130.070 lira
İkinci el fiyatı: 145.000 lira

* Seat Ibiza

Sıfır fiyatı: 179.500 lira
İkinci el fiyatı: 212.000 lira

ÖNÜMÜZDEKİ 10 GÜN İÇİNDE YENİ ZAM DALGASI

Koronavirüs (corona virüsü) salgını otomobil piyasasına da damga vurdu. Uzun süredir yükselişte olan ikinci el araç fiyatları da Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi ile yeniden artışa geçti. Bayilerde 400 bin liralık sıfır otomobilin liste fiyatı ise 500 bin liraya kadar arttığı belirtildi. Galericiler ise vatandaşlara uyarıda bulunarak fiyatların 10 güne kadar yeniden yükseleceğini söyledi.

Galerici Mustafa Üzer, "Önümüzdeki günlerde 1 hafta 10 güne kadar araç fiyatlarında yükseliş bekliyoruz. Sıfırlarda bayiler 400 bin liralık araca 500 bin lira yazdılar liste fiyatına, ama bu ikinci ele daha yansımadı. Şöyle bir gerçek var fiyatlar yükseldi" dedi.

"BAYİLERDE SIFIR ARABA YOK"

İkinci el araç satışlarında fırsatçılık yapmaya çalışanların da olduğunu dile getiren Üzer, "Normal satmak için acil ihtiyacı olan var. Ama şöyle de bakıyoruz yüzde 70 herkes araba satmaya başladı. Satan, almaya başlıyor. Böyle bir ek kazanç sağlamaya çalışan çok fazla. Bu araba fiyatları niye çıktı? Yurt dışından araba gelmediği için. Ülkemizde olan araba sayısı belli fabrikalar üretim yapmıyor. Araba da herkesin bir ihtiyacı. Sıfır yok zaten adam gidiyor 6 ay zaman veriyorlar. Bayilerde sıfır araba yok. O yüzden düşeceğini hiç zannetmiyorum talebimiz çok fazla" diye konuştu.

"FİYATLARDA DÜŞME BEKLEMİYORUZ"

Araba fiyatlarının düşmesini beklemediklerini anlatan Üzer, şunları kaydetti:

"Dışarıdan gemilerle arabalara gelene kadar biz düşme şansı beklemiyoruz. Fiyatlar çıkıyor. Herkes galeriden almama derdinde biniciden alma derdinde. Binici dediğiniz insanların yüzde 80'i bu ticareti yapıyor. Bizler yasal yapıyoruz. Garanti kapsamındayız. Bir sorun olursa sattığınız arabada bir şey olursa biz buradayız. Dışarıdan aldığınız insanlar sizi ertesi gün tanımazlar. Arabaları galericiden almaya özen gösterelim. Herkes bu mesleği yapmanın derdinde herkes mesleğini yapsın. Sattığımız her arabaya garanti veririm."

Son dakika ekonomi haberlerini ve güncel piyasa bilgilerini KARAR EKONOMİ'den takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN