Okullar ne zaman açılacak? Okullar açılacak mı? İşte Bakan Ziya Selçuk'un son açıklaması: 4 senaryomuz var

Okullar ne zaman açılacak? Okullar açılacak mı? İşte Bakan Ziya Selçuk'un son açıklaması: 4 senaryomuz var

Veliler, 'okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı?' sorusunun yanıtı için haber kanallarını takip ediyor. Önlerinde 4 senaryo olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, niyetlerinin 31 Ağustos'ta 2020-21 eğitim-öğretim sezonunu başlatmak olduğunu söyledi. Okulların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Zira koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığında ikinci dalga tehlikesi henüz geçmiş değil. İşte detaylar...

'Okullar ne zaman açılacak?', 'Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı?' sorularının yanıtlarına sayfamızda aktardık. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığına karşı uygulanan kısıtlamaların hazirana ayından itibaren birer birer kaldırılmasının ardından, vaka sayılarında artış gözlemlendi. Son olarak Kurban Bayramı'nda yapılan ziyaretler nedeniyle özellikle Anadolu kentlerinde vaka sayılarında yükselme yaşanıyor. Bu nedenle daha önce 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü açılacağı duyurulan okulların uzaktan eğitime devam etme ihtimali üzerinde duruluyor. İşte, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son açıklaması...

OKULLAR AÇILACAK MI YOKSA AÇILMAYACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile okulların 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacağını duyurmuştu. Fakat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün yaptığı basın toplantısında, "31 Ağustos'ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz" dedi. Dün yaptığı açıklamada ise velilerin de bu süreçte ne kadar etkin rol oynaması gerektiğini vurguladı.

"BU KADAR YAKIN TEMASLI GÖRMEK ÜZÜCÜ"

Bakan Selçuk'un açıklaması şöyle:

Sınıf mevcutlarını azaltmak, teneffüse çıkacak öğrenci sayısını ayarlamak, sabahçı ve öğlencilerin karşılaşmasını engellemek, çocukların ortak alanlarda aynı zamanda bulunmaması için planlama yapmak, sıralar arasında boşluk sağlamak…

Kısacası çocuklarımızın birbirleriyle sosyal mesafesini korumak ve okullarımızı sağlıkla açmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri bayramda denizde, plajda, parkta, sokakta bu kadar yakın temaslı ve maskesiz görmek üzücü.

Okulları birlikte açacağız, diyoruz. Bunun için gerçekten çabalayamaz mıyız?

OKULLARDA EĞİTİM NASIL OLACAK?

Bizim üzerinde çalıştığımız 4 senaryo var. Birincisi tamamen açık. Allah esirgesin diğeri kapalı.

Biri, okullar açılıyor. Bizim için bir senaryo. Kısıtlamasız. Okulların temizliğine, öğretmenlerine, malzemeleri tam mı?

Okulun tamamen kapalı olması da bir senaryosu. Peki okullar kapalı olursa bu çocukların eğitimi nasıl sürecek? Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Esaslı bir senaryo ve ciddi bir alt yapı gerektiriyor.

Ben bu senaryolardan bahsettiğim de bir olasılıktan bahsediyorum. Fakat basına şöyle yansıyor; 'Okullarda şöyle olacak.' Hayır böyle olmayacak. Biz her şeye hazırız. Bize güvenin emin olun demek için söylüyoruz.

Üçüncü şu; bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. Pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz.

Bu da dördüncü senaryo. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2020?

Türkiye'de covid-19 salgın hastalığı dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve liseler mart ayında kapanmış ve öğrenciler eğitimlerini EBA üzerinden online olarak yapmıştı. Yeni eğitim döneminde okulların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Yayınlanan takvime göre okullar 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü açılacak.

Son dakika ve güncel haberler için KARAR.com'u takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN