NASA astronotları başarılı bir şekilde Dünya'ya indi

NASA astronotları başarılı bir şekilde Dünya'ya indi

ABD'li astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken, kapsül paraşütleriyle Meksika Körfezi'nde denize iniş yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX şirketinin uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasonu'na gönderilen iki NASA astronotu başarılı şekilde Dünya'ya geri dönüş yaptı.

SpaceX tarafından üretilen "Dragon" mekiğinin parçası olan kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütle Florida eyaletinin Meksika Körfezi kıyısındaki Pensecola kenti açıklarında suya indi.

Bu, Amerikalı astronotlarının 45 yıl aradan sonraki ilk suya inişleri olarak kayıtlara geçti. ABD'li uzay aracının son suya inişi 24 Temmuz 1975'te olmuştu.

İnişin gerçekleşmesinin ardından aralarında doktorların ve hemşirelerin de bulunduğu 40 kişiden oluşan personel, tekneleriyle birlikte astronotları denizden aldı.

Hurley ve Behnken'i tekneye alacak ekip ise koronavirüs salgınına karşı iki hafta süreyle karantinada tutulmuşlardı.

SpaceX'in NASA astronotlarını taşıyan "Crew Dragon" uzay aracı, 30 Mayıs'ta Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden roketle fırlatılmıştı.

Astronotlar Hurley ve Behnken'i taşıyan Crew Dragon mekiği, 31 Mayıs'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaşmıştı. Bu, NASA'nın Space Shuttle programını 2011'de sonlandırmasından bu yana ABD'den yapılan ilk insanlı uzay seferi oldu.

Bu arada 2 aydır Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yaşayan astronotlar Behnken ve Hurley, dönüş yolculuğundan önce, geride bıraktıkları meslektaşlarıyla vedalaştıklarını söyledi.

İkilinin ayrılmasının ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'nda üç astronot kaldı.

Behnken ve Hurley, NASA iş birliğiyle özel bir firma tarafından Uzay İstasyonu'na gönderilen ilk astronotlar olmuştu.

Tıbbi muayenelerinin ardından astronotlar aileleriyle bir araya gelmek üzere Houston'a gönderilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN