Merakla beklenen iOS 14 tanıtıldı

Merakla beklenen iOS 14 tanıtıldı

Apple kullanıcılarının merakla beklediği yeni mobil işletim sistemi iOS 14 ve iPad OS 14, resmen tanıtıldı.

Apple’ın bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğü WWDC 2020 gerçekleşti. Koronavirüs nedeniyle tarihinde ilk kez online olarak düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı 2020 etkinliği yenibir tanıtıma ev sahipliği yaptı.

BÜGUNE KADARKİ EN BÜYÜK GÜNCELLEME

Ana Ekran sayfalarında bugüne kadarki en büyük güncellemeye yer veren sürümde, göz alıcı bir şekilde yeniden tasarlanan araç takımları ve Uygulama Arşivi, App Clips ile App Store’dan yararlanmanın yeni bir yolu, Mesajlar uygulamasında güçlü güncellemeler ve daha fazlası yer alıyor.

Yeni yeni mobil işletim sistemi iOS 14 ve iPad OS 14, resmen görücüye çıktı. İşte özellikleri ve İOS 14 güncellemesi alacak iPhone modelleri

İOS 14'ÜN DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLERİ

Widget desteği: Apple, Android cihazlardaki gibi daha doğrusu Microsoft Phone'larda gördüğümüz gibi bir Widget sistemini iOS 14'e getirdi.

Picture in Picture (Ekran içinde ekran): Android tarafında olan özelliklerden biri daha iOS 14 ile iPhone'lara geliyor.

Siri: iOS 14 ile birlikte Sirinin tasarımı da özellikleri de tamamen yenilendi. Siri bundan böyle ekranın tamamını kaplamayacak.

Mesajlar: Mesajlar uygulaması da iOS 14 ile önemli geliştirmeler aldı. Bu gelişmelerden biri, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarına oldukça benziyor. Zira, mesajlaşma uygulaması artık grup mesajlarına destek veriyor ve grup mesajlarına artık grup fotoğrafı eklenebiliyor.

CarPlay: CarPlay artık anahtar desteğine de sahip. Bu destek ile birlikte bundan böyle bazı otomobilller sadece iPhone kullanılarak açılabilecek.

Hava Durumu uygulaması ve araç takımı, kullanıcılara sert hava olaylarıyla ilgili güncel bilgiler sunuyor ve yeni eklenen bir saat sonraki yağış ihtimali şeması ile yağış tahminlerini dakika dakika gösteriyor.

iOS 14 ile gelen en önemli yeniliklerden birisi ise App Clip oluyor. Bu sayede adeta “ufak uygulamalar” hayatımıza giriyor. Büyük uygulama indirmeden servisler anlık olarak kullanılabiliyor.

iOS 14 işletim sistemine hangi iPhone modelleri geçebilecek?

iPhone SE (2020)
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone SE (2016)
iPhone 6s
iPhone 6s Plus

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN