Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac istifa edeceğini duyurdu

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac istifa edeceğini duyurdu

Son dakika haberi... Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, Ekim ayı sonunda istifa edeceğini duyurdu.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac, yetkilerini ekim sonuna kadar yürütme organına devretme niyetinde olduğunu belirtti.

UMH'nın yayınladığı videoda Serrac, "Yetkilerimi en geç Ekim ayı sonuna kadar yeni bir yürütme organına devretme konusundaki samimi arzumu herkese beyan ederim" ifadesini kullanıyor.

Serrac, bu sürede görüşme komitesinin çalışmalarının bitmesini ve yeni Devlet Başkanlığı Konseyi'nin kurulmasını beklediğini söyledi.

SERRAC, HAZİRAN AYINDA TRABLUS'U HAFTER'DEN ALMIŞTI

Libya'nın doğusunu kontrol altına alan Halife Hafter'e karşı Türkiye'nin desteklediği Serrac, haziran ayında ülkenin başkenti Trablus'u ele geçirmişti.

Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilmesinin ardından ikiye bölünen ve çatışma ve kaosun bitmek bilmediği Libya'da Türkiye Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni desteklerken Hafter'i destekleyenler arasında ise Rusya ve Fransa bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN