Süper kahraman evreninde şimdi latin rüzgârı esiyor

Süper kahraman evreninde şimdi latin rüzgârı esiyor

Sinemalarda dördü yerli 11 yeni film vizyonda. Filmlerde, DC Evreni’nin Jaime Reyes karakterini beyazperdeye taşıdığı, Latin bir süper kahramanın ilk solo filmi olan ‘Blue Beetle’ öne çıkıyor. Meksika asıllı bir Amerikalı olan yeni süper kahraman ‘mavi böcek’, Amerikan pop kültürünün temsilcileri Black Panther, Spider-Man, Black Panther, The Flash, Aquaman gibi karakterlerin bireysellik geleneğini bozuyor. Beyazperde bu hafta Latin kültürü rüzgarı esiyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün dördü yerli 11 yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, DC Evreni’nin süper kahraman Jaime Reyes’i beyazperdeye taşıdığı, Latin bir süper kahramanın ilk solo filmi olan ‘Blue Beetle’ öne çıkıyor. Yönetmenliğini Angel Manuel Soto’nun yaptığı film, üniversiteden yeni mezun olup evine dönen Meksika asıllı bir Amerikalı olan süper kahraman Jaime Reyes’in beklenmedik bir şekilde uzaylı biyoteknolojisinin kadim bir objesine, süper güçleri olan ‘mavi bir böceğe’ dönüşmesini konu alıyor.

Başrolünde Cobra Kai dizisi ile tanınan Xolo Mariduena’ın yer aldığı filmde Damían Alcázar, Elpidia Carrillo, Bruna Marquezine , Raoul Max Trujillo, George Lopez ve Oscar ödüllü Susan Sarandon gibi isimler de Mariduena’ya eşlik ediyor. DC’nin ilk kez beyazperdeye taşıdığı Blue Beetle karakterinin geçmişi 1939’a kadar gitse de, Jaime Reyes 2006 yılına kadar DC çizgi romanlarının sayfalarında yer almıyordu.

18kr02kapak-001.jpg

DC Comics’in 1939’da piyasaya sürdüğü ‘Blue Beetle’ çizgi romanınından beyazperdeye uyarlanan filmde Meksika asıllı bir Amerikalı olan Jaime Reyes karakterine Xolo Mariduena hayat veriyor.

Yeni filmin, son birkaç yıldır gişede hayal kırıklığı yaratan diğer süper kahraman filmlerinden keskin bir kopuşa işaret ettiği belirtiliyor. Amerikan pop kültürünün merkezi haline gelen Black Panther, Spider-Man, The Flash, Aquaman gibi karakterler filmlerinde kültürel özelliklerini yansıtmazken, Blue Beetle karakteri ise Latin kültürü ile yoğurularak bu geleneği bozuyor. Yalnız süper kahramanın değil, Meksika asıllı Amerikalı ailesinin hikayesini de işleyen filmin süper kahraman filmlerine yeni bir boyut kazandıracağı ileri sürülüyor.

18kr02carmen.jpg

Carmen

MEKSİKA SINIRINDA YENİ BİR CARMEN YORUMU

Haftanın diğer yabancı filmi ‘Carmen’in yönetmen koltuğunda da, New York City Ballet’in eski baş dansçısı, Paris Opera Balesi’nin eski şefi Benjamin Millepied oturuyor. Millepied, ilk uzun metrajı ‘Carmen’de, Georges Bizet’nin 1875 tarihli dünyaca meşhur operasını Meksika-ABD sınırında beyazperdeye taşıyor. Dramın, dansın ve müziğin iç içe geçtiği filmde, tehlikeden kaçan Meksikalı bir göçmen olan Carmen’i Melissa Barrera canlandırıyor. Paul Mescal ise Teksas sınırının ötesinde sınırı yasadışı geçenlerin peşine düşen bir devriye olan, eski denizci Aidan karakterine hayat veriyor. Film, Aidan’ın işinin ilk gecesinde meslektaşının Carmen’in de içinde yolcu olduğu bir kamyona ateş açmasıyla başlıyor. Ardından Aidan ve Carmen’in kaçış hikayesi başlıyor.

18kr02suikastcilar.jpgSuikastçılar

DON JOHNSON’LI AKSİYON: Aksiyon tutkunlarını beyazperdeye çekecek ‘Suikastçılar’ da yeni üye olduğu teşkilatta tehlikeli bir insan kaçakçılığı çetesinin peşine düşen bir suikastçının hikayesi anlatılıyor. Tom DeNucci’nin yönettiği filmin oyuncuları arasında Lucas Till, Ruby Rose ve Don Johnson rol alıyor.

KÖYÜNE GERİ DÖNÜŞ HAYALİ KURANLARA: Olivier Peyon imzalı ‘Bırak Artık Şu Yalanlarını’ filminde de Guillaume De Tonquedec, Victor Belmondo ve Guilaine Londez rol aldı. Film, izleyicisine yıllar önce ayrıldığı memleketine geri dönerek, hayatının değişmesine neden olacak bir karşılaşma yaşayan yazarın hikayesini aktarıyor.

18kr02bataklik.jpg

Bataklık

BOŞANMA VE GERİLİM YAN YANA: Yönetmen koltuğunda Andres Beltran’ın oturduğu, yabancı gerilim ‘Bataklık’ da, boşanma aşamasındaki evli bir çiftin hayatına odaklanıyor. Filmde Carolina Gaitan, Allan Hawco ve Sebastian Eslava başrollerde.

kck.jpg

Kaçak Avcılar

BU KOMEDİ AİLE BOYU İZLENEBİLİR

Filmleri beyazperdede izlemeyi seven çocukların yüzü bu hafta Fatih Yıldırım’ın aile boyu izlenebilecek komedisi ‘Kaçak Avcılar’ ile gülecek. Emir Erol, Nisa Duru Yazan, Altuğ Seçkiner gibi oyuncuların rol aldığı film, ormana kaçak avcılık için gelen avcıların kabusu olan çocukların heyecanlı ve eğlenceli hikayesini konu ediyor. Animasyon seven çocuklar için de iki yapım beyazperdede. Ross Venokur’un yönettiği ‘Kahraman Yarışçılar’ hayallerini gerçekleştirmek için yarışlara katılan Zhi’nin hikayesi anlatılıyor. Andrey Kolpin’in yönettiği ‘Büyülü Kahramanlar: Büyük Macera’ ise Kaşi adındaki cesur bir savaşçının, uzun zaman önce sevdiklerinin ölümüne neden olan Buz Canavarı ve onun hizmetkarı Beyaz Gölge’den intikam almak için Mucizeler Krallığı’nın başkentine gelmesini işliyor.

KORKU SEVENLERE İKİ YERLİ YAPIM

Karanlık salonlarda korku türünü tercih edenleri bu hafta iki yerli yapım bekliyor. Hasan Gökalp’in senaryosunu yazıp yönettiği ‘Havas İlm-i Cin’, Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan bir musallat vakasını işliyor. Geceleri paranormal olaylar ve kabuslar görerek, sık sık panik içinde uyanan Ali’nin yaşadıklarına odaklanan filmin başrollerinde Fırat Kahraman, Elif Çapkın ve Selçuk Kılıç bulunuyor. Raziye Sultan imzalı ‘İfrit-i Musallat’ filminde ise oteline gelen konuklarının hayatını kabusa çeviren bir adamın hikayesi anlatılıyor. Filmde Emre Çelik, Alara Kuru ve Taylan Tekci rol alıyor.

18kr02suna.jpg

Suna

GÖRÜCÜ USULÜ BİR EVLİLİK HİKÂYESİ

‘Kasap Havası’ filmiyle tanınan yönetmen Çiğdem Sezgin’in Türkiye, İspanya ve Bulgaristan ortak yapımı ‘Suna’ filmi Başka Sinema kapsamında vizyonda. Nurcan Eren ve Tarık Papuççuoğlu’nun başrollerini paylaştığı film görücü usulüyle mutsuz bir evlilik yapan Suna’nın hikayesini anlatıyor. Aile içi şiddete değinen filmde Erol Babaoğlu, Fırat Tanış, Erdem Akakçe, Fuat Onan ve Ezgi Coşkun gibi isimler de rol alıyor. 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘Seyirci Özel Ödülü’nü kazanan filmin görsel süpervizörü Bulgar görüntü yönetmeni Christo Bakalov. Film müziği olarak ise, İsviçre’de yaşayan keman virtüözü Prof. Dr. Kemal Afşin’in ‘Chant du Berger du Mont Ararat’ adlı eseri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN