İstanbul'a 3 saat uzaklıkta! Karadeniz'in Efes'i: Kimse keşfetmeden gidin görün hem tarih hem de doğa harikası

İstanbul'a 3 saat uzaklıkta! Karadeniz'in Efes'i: Kimse keşfetmeden gidin görün hem tarih hem de doğa harikası

İstanbul'da tarihi bir gezi arayanlar soluğu orada alıyor. Hem tarih hem de kültürel mirasın yanı sıra doğayla iç içe olması büyük ilgi görüyor. Karadeniz'in Efes'i olarak bilinen o bölgeyi kimse keşfetmeden gidin görün. İşte o bölge...

BURAK ÖZTOPRAK

İstanbul'a sadece 3 saatlik mesafede olan tarihi bölge keşfedilmeyi bekliyor. Kültürel miras ve tarih kokan bölge aynı zamanda doğayla iç içe olması doğa severleri de heyecanlandırıyor. Helenistik Çağ'dan kalan yerleşimler bulunuyor. İşte, Karadeniz'in Efes'i...

ANTİK KENT

İstanbul'dan sadece üç saat uzaklıkta, Helenistik dönemin izlerini taşıyan Prusias ad Hypium antik kenti, hafta sonu için ideal bir günübirlik gezi rotası sunuyor.

İstanbul'un hemen yanı başında, tarih severler için keşfedilmeyi bekleyen bir hazine yatıyor: Prusias ad Hypium. Konuralp bölgesinde yer alan bu antik kent, Helenistik Çağ'ın en önemli yerleşimlerinden biri olarak kabul ediliyor ve Karadeniz bölgesinin 'Efes'i olarak anılıyor.

kesif-2-1670929146.jpeg

KONURALP'TE BİR GÜN: TARİHİ KEŞİF VE KÜLTÜREL MİRAS

Eğer İstanbul'dan kısa bir kaçamak yapmak ve tarihi bir serüvene çıkmak istiyorsanız, Düzce'ye bağlı Konuralp ideal bir destinasyon. Şehrin gürültüsünden uzakta, doğanın içinde bir gün geçirebilir, Helenistik dönemden kalma yapıları keşfedebilirsiniz. Prusias ad Hypium, antik tiyatrosu, Atlı Kapısı ve benzersiz yer mozaikleri ile dikkat çekiyor. Özellikle, geçen yıl kazılarda bulunan ve Büyük İskender’e atfedilen heykel başı, bu antik kentin zengin tarihine ışık tutuyor.

13022013-d9f036b7-24da-483a-b51e-c2bda6d88d15.jpg

YÜZLERCE İNSANI AYNI ANDA AĞIRLAYABİLİR

Antik tiyatro, şehrin en etkileyici yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Hem mimari yapısı hem de tarihi atmosferi ile ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Efes'teki kadar büyük olmasa da, bu tiyatro yüzlerce insanı aynı anda ağırlayabilecek kapasiteli.

Prusias ad Hypium, İstanbul'a yakınlığı ile hafta sonu için mükemmel bir günübirlik gezi alternatifi sunuyor. Tarihi dokusu, arkeolojik zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile bu antik kent, her yaştan ve ilgiden insanı cezbedecek nitelikte. Bir sonraki hafta sonunuzu, bu eşsiz tarih yolculuğuna çıkarak geçirmeye ne dersiniz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN