Kripto parayı konuşuyoruz ama kullanmıyoruz

Kripto parayı konuşuyoruz ama kullanmıyoruz

Paribu isimli dijital varlık işlem plaftormu tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de kripto parayla işlem yapanların oranı sadece yüzde 0.7. Sektörde daha önce bu oranın üzerinde rakamlardan söz ediliyordu.

KARAR HABER

Bitcoin’in son yıllarda yaşadığı değer artışından sonra, kripto para kavramı Türkiye’de ve dünyada gündemin ana konuları arasına girdi. Bitcoin’in bu denli popülaritesine karşın kripto para, uygulamada o kadar fazla kişinin ilgisin çekmiyor. Kendisini Türkiye’nin en yüksek hacimli dijital varlık platformu olarak tanımlayan Paribu tarafından Akadametre Araştırma Şirketi’ne yaptırılan, ”Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’na‘‘ göre, Türkiye’de kripto parayla işlem yapanların oranı yüzde 0. 7 olarak belirlendi. Sonuç Türkiye’de daha önce konuşulan rakamların çok altında kaldı.

KRİPTO CAHİLİYİZ

Yüz yüze görüşme sistemiyle Türkiye’yi temsil eden bir örnekleme grubu üzerinde yapılan araştırmaya göre, kripto paranın arkasındaki teknoloji hakkında da insanlar fazla bilgiye sahip değil. Araştırmada görüşleri alınanların yüzde 96,8’i kripto paraların üretiminde blokzincir teknolojisinin kullanıldığını bilmiyor.

Kripto parayla işlem yapanların oranının çok düşük olmasına karşın, bu parayla işlem yapanlar arasında memnuniyet oranı yüzde 72,7’yi buluyor. Kullanıcıların memnuniyetinin ana nedenleri arasında elde edilen kazanç ve işlem kolaylığı ön sıralarda yer alıyor. Öte yandan kripto paraların merkeziyetsiz yapısı da tercih nedenlerinden birisi. Dijital dönüşümün tüm ayaklarında olduğu gibi yeni neslin , kripto paraya uyumda da daha hızlı olduğu , araştırma sonuçları arasında bulunuyor.

Y KUŞAĞI KRİPTO PARAYI SEVDİ

12 ilde 1000 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, katılımcılrın yüzde 34’ü kripto paraya güveniyor. En çok işlemi yüzde 68,7 ile Y kuşağı temsilcileri yapıyor. Kripto para ile işlem yapanların yüzde 87,3’ü lise ya da üniversite mezunu. Kripto paradan haberdar olanlar arasında erkek ve kadın oranları eşitken, işlem yapanların sadece 5’te biri kadınlardan oluşuyor.

Paribo CEO’su Yasin Oral kendi gözlem ve verilerinin, bu zamana kadar kripto para algısı üzerine yapılan araştırma sonuçları ile eşleşmediği için bu araştırmaya yaptıklarını belirterek ‘’ Akademetre’yle yaptığımız iş birliği sonucunda en kapsamlı araştırma ve doğru veriler ortaya çıktı. “Ekosistemle tanışmayı bekleyen ciddi bir kitle var. Türkiye’nin genç ve teknolojiye yatkın nüfusu kripto paranın avantajlarıyla tanıştıkça kullanıcı sayısı artacaktır. Kripto parayla işlem yapanların memnuniyet oranının yüksek olması da bunun göstergesi” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN