Korona döneminde vegan beslenme riskli

Korona döneminde vegan beslenme riskli

Kovid-19 döneminde benzer belirtileri olan grip ve nezleye karşı bağışıklığı güçlendirmek gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Muhammed Fatih Evcimik 'Bu dönemde vejetaryen ve vegan beslenmekten uzak durmak lazım. Bağışıklık sisteminin zayıflığı böyle hastalıkları ağır geçirmemize neden oluyor' dedi.

Havaların soğumasıyla grip ve nezlede artış yaşanacağına dikkati çeken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Fatih Evcimik, bu hastalıkların belirtilerinin Kovid-19’la benzer olduğunu hatırlattı. Dengeli beslenmenin önemine dikkati çeken Doç. Dr. Evcimik “İki hastalık da viral enfeksiyon olduğu için bağışıklık sistemini güçlü tutmak lazım. Dengeli beslenmek şart.

Özellikle doğal yolla vitamin desteği alalım. Her gün birkaç tane meyve tüketelim. Bu dönemde vejetaryen ve vegan beslenmekten uzak durmak lazım. Çünkü bağışıklık sisteminin zayıflığı böyle enfeksiyon kaynaklı hastalıkları ağır geçirmemize neden oluyor” dedi.

Doç. Dr. Evcimik, bağışıklığı güçlendirmek için aşırı vitamin yüklenmesinden de kaçınılmasını önererek, şu bilgileri verdi: “Grip de Kovid-19 gibi solunum yoluyla bulaşıyor. Maske kullanımı ve sosyal mesafe her iki hastalıktan da koruyucu olacaktır. Belirtiler varsa mutlaka test yaptırın. Beslenmede mümkün olduğu kadar karbonhidrat, protein ve yağı dengeli almalıyız. Aşırı vitamin yüklenmesine gerek yok. C vitamini gibi vitaminler vücutta depolanmıyor. Dozunu kaçırmadan her gün belli ölçekte vitamin almakta fayda var.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN