Kolçek hijyenik kapı kolları ile çapraz temasa son!

Kolçek hijyenik kapı kolları ile çapraz temasa son!

Arfen Grup, Kovid-19 mücadelesine destek vermek amacıyla antibakteriyel katkılı, polyamid 6 hammaddeden geliştirilen ve 'Kolçek' adı verilen tutunma aparatları üretti.

Arfen Grup, Kovid-19 mücadelesine destek vermek amacıyla antibakteriyel katkılı, polyamid 6 hammaddeden geliştirilen ve 'Kolçek' adı verilen tutunma aparatları üretti.

'Kolçek' tutunma aparatları hakkında bilgi veren Arfen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Dönmez, ürünün kişinin kapı kolunu eliyle tutmasını engelleyerek sosyal mesafe kuralına hizmet ettiğini söyledi.

"SADECE PAKETİ AÇIP VAKUM MANDALINI ÇEKECEKLER"

Dönmez, 'Kolçek' tutunma aparatları fikrinin nasıl doğduğunu şu sözlerle anlattı:

"Dünyayı derinden sarsan bu pandemi süresince birçok firma hastalıkla mücadele adına bir şeyler yapmaya ve çözüm üretmeye çalıştık. Biliyorsunuz bizim 'Çözüm Üretir' sloganımız gereği bir misyonumuz var. Biz her zaman çözüme ortak olmak, içinde olmak isteriz. Buradan hiçbir getiri olmasa bile, bu bizim firma misyonumuzun gereğidir. Kapı kollarına yapılan çözüm önerilerinin çoğu, 3D yazıcı gibi yazıcılarda yazdırılan seri üretime ve büyük hacimli talebe cevap veremeyecek miktarda üretim kapasiteleri ile birlikte geldi. Oysa bugün bir büyük şehir hastanesinde, 50.000 adede yakın KOLÇEK’e ihtiyaç var. Ayrıca bir diğer model olan KOLÇEK 01 ile de marketler ve soğuk malzeme dolapları için çok kolay monte edilebilen vakumlu modeli geliştirdik. İnsanlar sadece paketi açıp vakum mandalını çekecekler ve böylece kullanmaya başlayacaklar."

"SOSYAL MESAFE KURALINA HİZMET EDİYOR"

Kolçek'in hijyen açısından özelliklerini de sıralayan Dönmez" Antibakteriyel katkılı, polyamid 6 hammaddeden üretilen KOLÇEK tutunma aparatları, kişinin kapı kolunu eliyle tutmasını engelleyerek, günlük hayatta bu dönemde çok sakındığımız sosyal mesafe kuralına hizmet ediyor. Bir an düşünürseniz gün içinde kaç kişi bizim kullandığımız kapı kollarını tutuyor ve biz hiç tanımadığımız belki binlerce insanın elini tutmuşçasına bu kapı kollarından virüse maruz kalabiliyoruz. Bu yüzden bir kapıda iki adet olmak üzere, hem iç kısmında hem dış kısmında kullanmak lazım geliyor. Market dolaplarında da cam yüzeylere vida atılamadığı için vakumlu model ile, cama yüksek tutunma mukavemetini sağlanıp anında kullanıma başlanmaktadır" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN