Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman bitecek?

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman bitecek?

Koronavirüs döneminde pek çok kişi çalışma ödeneğinden yararlandı. Son günlerde tartışılan, ‘Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman bitecek?’ sorularıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Koronavirüs salgını sebebiyle işçi ve işverene katkısı olması açısından işsizlik fonundan karşılanan Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili karar, Resmî Gazete’de yayımlandı. Peki Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman bitecek? İşte konunun ayrıntıları…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Kısa çalışma ödeneğinin Eylül ayının ilk haftası hesaplara yatacağı açıklandı.

Kısa çalışma ödeneği her ayın beşinde, haftalık çalışma zamanını tamamlayacak şekilde çalışılmayan zaman için, işçinin kendisine aylık olarak ödenir. Ödemeler PTT Bank tarafından yapılmaktadır ve ödeme tarihini öne çekmeye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yetkilidir.

Kısa çalışma ödeneğinin aylık, haftalık ve günlük çalışma süresi içerisinde yapılacağı zaman aralığı işyerinin ve işin niteliği dikkate alınarak işverence belirlenmekte.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanı Kararıyla kısa çalışma ödeneğinin süresi iki ay daha uzatıldı. Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni Koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2020 tarihli sayısında yayımlandı.

KÇÖ NE ZAMAN BİTECEK?

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020 tarihi itibarıyla başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasının, mevcut yararlananlar için iki ay daha uzatıldığı belirtildi.

Bu şekilde, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim 2020 tarihine dek faydalanmayı sürdürecek.

BAKAN SELÇUK’TAN AÇIKLAMA

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020 tarihinde başlatılan Kısa Çalışma Ödeneğinin mevcut yararlananlar için, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 2 ay daha uzatıldığını duyurdu.

Haberimizde, ‘Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?’ tarzında soruların yanıtlarına yer verdik…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN