Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği haziran maaşı ne zaman ödenecek? Beklenen haber geldi

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği haziran maaşı ne zaman ödenecek? Beklenen haber geldi

Kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek? Haziran kısa çalışma ödeneği maaşı ne zaman ödenecek? sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan vatandaşların imdadına İŞKUR'un 'kısa çalışma ödeneği' yetişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği maaşlarının bu ay ne zaman yatırılacağını açıkladı. İşte detaylar...

'Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?', 'Haziran ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek?', 'Kısa çalışma ödeneği bu ay yatacak mı?' sorularının yanıtları iternette araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği maaşlarının hak sahiplerinin PTT hesaplarına haziran ayında yatırılacağı tarihleri açıkladı. Detaylar haberimizde...

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Kısa çalışma ödeneği haziran ayı ödemeleriyle ilgili açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği maaşlarının 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren TC kimlik numaralarının son hanesine göre hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağını söyledi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEREYE YATIRILIYOR?

Bakan Selçuk, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalık sürecinde vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunmamaları adına kısa çalışma ödeneği maaşlarının, başvuru sürecinde bildirilen banka hesaplarına yatırılacağını söyledi. Sistemde IBAN bilgileri bulunmayanlar ise PTT şubelerine kimlik kartlarını ibraz ederek kısa çalışma ödeneği ödemelerini alabilecek.

ÖDEMELER TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tüm toplum kesimlerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Mayıs ayına ilişkin kısa çalışma ödeneği ödemeleri, yoğunluğun önlenmesi amacıyla 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Buna göre, TC kimlik numaralarının son hanesi 0 olanlara 1 Haziran'da, 2 olanlara 2 Haziran'da, 4 olanlara 3 Haziran'da, 6 olanlara 4 Haziran'da, 8 olanlara da 5 Haziran'da ödemeler yapılacak."

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE DEMEK?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde 3 ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. Bakanlar Kurulu'nun kararı ile ile 3 aylık süre 6 aya kadar uzatılabilir. İşveren kısa çalışma ödeneğine başvurusunu; genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerin varlığı iddiasıyla yapar.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

İşverenler, genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle kısa çalışma talep formunu ve kısa çalışma yaptırılacak işçilere ilişkin bilgileri içeren listeyi tanzim ederek kısa çalışma başvurusunda bulunulabilir.

Kısa çalışma başvuruları, işçiler adına işverenler tarafından yapılır. İşçiler kısa çalışma talebinde bulunamaz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN KİMLE FAYDALANABİLİR?

Kısa çalışma uygulamasından yararlanmak için asgari çalışan sayısı şartı bulunmuyor. Bir kişi çalıştıran işveren de bu uygulamadan yararlanabiliyor. Başvurular için sektör ayrımı da yok, her sektörden başvuru yapılabiliyor. SGK ve Maliye borcu olan bir işveren de kısa çalışma başvurusunda bulunabiliyor.

Kısa çalışma başlama tarihinden önceki 60 gün hizmet akdine tabi olanlardan son 3 yılda 450 gün prim ödemiş olanlar ödenekten faydalanabiliyor. Kısa çalışma ödeneği, çalışmadığı süreler için işçinin doğrudan kendisine ve aylık olarak ödeniyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son oniki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60'ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 150'sini geçemez.

Kısa çalışma azami uygulanma süresi 3 ay olurken, talebi kabul edilen işverenlerin, uygulamadan yararlandıkları süre boyunca işçi çıkarmamaları gerekiyor.

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ 2020

Kısa çalışma ödeneği maaşını PTT üzerinden alan vatandaşlar, PTT'nin çalışma saatlerini merak ediyor.

PTT şubeleri, hafta içi sabah 08.30'dan 12.30'a kadar hizmet veriyor. 1 saatlik öğle yemeği arasının ardından saat 13.30'dan 17.30'a kadar da hizmet vermeye devam eder. Türkiye'nin her yerinde bu çalışma saati sabittir.

PTT HAFTA SONU CUMARTESİ PAZAR SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Merkez PTT şubeleri dışında cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30'a kadar hizmet vermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN