Kariyer.net'ten 50 bin üyenin verileri çalındı

Kariyer.net'ten 50 bin üyenin verileri çalındı

Türkiye'nin önde gelen online iş bulma platformlarından kariyer.net, 50 bin üyenin kişisel verilerinin çalındığını duyurdu. Çalınan veriler arasında kullanıcı adı, şifre, telefon numarası, yaşadığı il ve ilçe gibi hassas veriler de bulunuyor.

İş ve işçi arama platformu kariyer.net, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na (KVKK) 50 bin kullanıcının verilerinin sızdırıldığını bildirdi.

İhlal, 12 Ağustos günü platformun bir çalışanına, kariyer.net’te üyeliği bulunan 50 bin kişiye ait olduğu iddia edilen bir dosyanın aynı gün bir internet sitesine yüklendiğinin bildirilmesi ile tespit edildi.

TELEFON NUMARASI, ADRES, FOTOĞRAF...

Kariyer.net, KVKK’ya yaptığı bildirimde, ihlalin 10 Ağustos’ta gerçekleştiğini, sızdırılan veriler içinde, email adresi, kullanıcı şifresi, isim soyad, doğum tarihi, telefon numarası, profil fotoğrafı, URL link bilgisi, yaşadığı il, yaşadığı ilçe bilgileri olduğu bildirildi.

Şirket, yaptığı bildirimde, ihlalden etkilenen kişi sayısının 40 bin 955, kayıt sayısının ise 53 bin 149 olduğunu açıklarken ihlaleden etkilendiğini düşünenlerin [email protected] adresinden ve 0 216 468 76 00 numarasından bilgi alabileceklerini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN