Yan yanayken cilveleşen köpeklerin araya kapı girince hareketleri şoke etti! Kimse akıl sır erdiremedi

Yan yanayken oldukça sakin davranan iki köpeğin, kapının arkasına geçince asabileştiği anlar sosyal medyada en çok paylaşılan videolardan biri oldu. İşte o komik anlar...

Köpeklerin davranışlarına akıl sır erdirmek kimi zaman mümkün olmuyor. Sadece kapının arkasına geçince asabileşen köpek, izleyenleri güldürdü.

KÖPEKLERİN DAVRANIŞLARI VE ANLAMLARI

Haberglobal'de yer alan habere göre, köpekler vücut dili ile anlaşır. Köpeklerin duygusal durumlarını ve hissettiklerini anlamak, onların dillerini öğrenerek mümkün.

Fakat, vücut dili için genellemeler yapılsa da ortama ve duruma göre bu ifadelerin anlamları değişebilir. Bu yüzden durum gözlemlenmeden sadece vücut diline dayanarak bir sonuç çıkarılmaması önemli.

Çoğu zaman kuyruğunu sallayan bir köpeğin mutlu olduğu ve iyi niyetlerle kuyruk salladığı düşünülür. Ancak, bu her zaman doğru değildir. Köpekler, huzursuz ve korktukları zamanlarda da kuyruklarını saklayabilir.

sadece-kapinin-arkasina-gecince-asabilesen-kopek-1.jpg

GÖZLERİNİ KAÇIRMAK

Genelde direkt göz teması köpekler için bir tehdit olarak algılanır. (Özellikle sokak kökenli köpeklerde) Direkt gözlerinin içine bakıldığında, bundan rahatsız olabildikleri için gözlerini kırpıştırarak ve başlarını yana çevirerek karşısındakini sakinleştirmeye çalışabilir.

HAREKETLERİN YAVAŞLAMASI, DONUP KALMAK

Köpekler, başka köpeklerle tanışırken hareketlerini yavaşlatır. Sakince birbirlerine yaklaşır ve birbirlerini koklarken birinden biri hareketsiz bir şekilde bekler ve bu durum karşısındakine onu tanıması için fırsat verir. Aynı zamanda ani hareketleri tehdit olarak algılayan köpekler için sakinleştirici bir etkisi var. Bazen komut alan bir köpek tedirgin olmasından dolayı olduğu yerde durur. Kafasını çevirebilir ve ilgilenmiyormuş gibi görünür. Bu davranış itaatsizlik olarak algılanabilir fakat aslında huzursuz olduğu bir durumda etrafını veya sizi sakinleştirmeye çalışmak.

OTURMAK, SIRTINI DÖNEREK OTURMAK

Yatıştıran bir beden dilidir. Genelde huzursuz olmuş bir hayvanı sakinleştirmek için faydalı. Sana zarar vermeyeceğim anlamına gelir ve oturarak kendini daha küçük bir pozisyona sokarak karşısındakine tehdit olmadığını anlatmaya çalışır.

YALANMAK

Köpek sık sık burnunu yalıyorsa ortamda onu rahatsız eden bir sorun var demek. Bu belki sizin sert tutumunuz, belki başka yabancı bir köpek ya da köpeğinizin hoşuna gitmeyen alışık olmadığı bir durum olabilir.

ESNEMEK

Köpeğiniz sürekli esniyorsa bu onun o anda bir şeylerden rahatsız olduğunu gösterebilir. Esnemek etrafta sakinleştirilmesi gereken bir şeyler olduğu anlamına gelir.

sadece-kapinin-arkasina-gecince-asabilesen-kopek-2.jpg

RAHAT VE YAKLAŞILABİLİR VÜCUT DİLİ

* Kulaklar dik (ileri doğru yatmamış)
* Kafa dik
* Ağız açık ve dil dışarıda (rahat)
* Kuyruk aşağıda ve gevşek (sallanıyor olabilir)
* Vücut ağırlığı tüm bacaklara eşit dağılmış

ALERT VE DİKKATLİ VÜCUT DİLİ

* Kulaklar öne eğimli (etrafı dinlerken seyirebilir)
* Kuyruk düz (gergin değil)
* Burun ve alında kırışma yok-dümdüz
* Ağız kapalı
* Vücut hafif öne eğimli, ağırlık daha çok ön patilerde

AGRESİF VE DOMİNANT VÜCUT DİLİ

* Kulaklar ileri doğru eğik ve V şeklinde ayrık olabilir
* Alın bölgesi dik kırışıklıklar gösterebilir
* Burun bölgesi kırışık
* Dudaklar kıvrılmış–dişler ve diş etleri görünüyor olabilir
* Ağız açık
* Gergin bacaklar, vücut biraz öne eğimli
* Kuyruk havada ve tüyleri kabarmış
* Sırt tüyleri kabarmış

KORKMUŞ VE DOMİNANT VÜCUT DİLİ

* Sırt tüyleri kabarık
* Kulaklar arkaya yatık
* İrileşmiş göz bebekleri
* Burun kırışık
* Dudaklar kıvrılmış-belki dişler görülebilir
* Kuyruk bacak arasında-hareket neredeyse yok
* Vücut alçaltılmış duruş

TESLİMİYET VÜCUT DİLİ

* Göz kontağı kurmamak için kafa başka yöne çevrili
* Kulaklar arkaya doğru yatık
* Burun ve alın bölgesi dümdüz
* Ağız kenarları arkaya doğru
* Kuyruk bacak arasında
* Arkaya yatarak boyun ve karın bölgesi gösterilir

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir