Hakem para atışı yaparken bir anda kahkahalara boğuldular! Dünya Kupası maçında ilginç anlar

Kadınlar Dünya Kupası'nda oynanan İngiltere-Nijerya maçı öncesi futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. İşte detaylar...

Avustralya'da düzenlenen FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası son 16 turunda İngiltere ile Nijerya karşı karşıya geldi. 90 dakikası berabere biten maç uzatmalara gitti.

Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda Nijerya'yı 4-2 mağlup etmeyi başaran İngiltere, çeyrek finale yükseldi.

madeni-para-dik-gelme-olasiligi-kactir-1.jpg

YAZI-TURA ATIŞINDA İLGİNÇ ANLAR

İngiltere-Nijerya maçı başlamadan önce hakem, yazı-tura atışı gerçekleştirdi. Bu sırada yaşanan olay gülüşmelere neden oldu.

Hakemin attığı para sahaya dik bir şekilde düştü. Parayı yerden alan hakem, yazı-tura atışını tekrarlamak zorunda kaldı.

madeni-para-dik-gelme-olasiligi-kactir-4.jpg

HAVAYA ATILAN MADENİ PARANIN DİK GELME OLASILIĞI NEDİR?

Yazı tura atılma durumu için gerçekleşebilecek toplam 2 durum olduğu kabul edilir Para atıldığında yazı ve tura yüzlerinden birisinin gelme durumu ihtimaller dahilinde bulunan ana durumlar arasında.

Bunun yanı sıra paranın dik gelme durumu da mevcut. Buna karşın paranın sahip olduğu koşullar doğrultusunda paranın dik gelme olasılığı yazı veya tura gelme olasılığı ile aynı derecede olamaz.

madeni-para-dik-gelme-olasiligi-kactir-5.jpg

Bu kapsamda yazı ve tura yüzlerinin sahip olduğu alan ve şekil ile paranın kalınlığı üzerinde durduğu yüzey birbiri ile aynı koşullarda değil. Bozuk paranın çapı ve genişliği göz önünde bulundurulmalı. Bu açıdan, bu noktada olasılık değerlendirmesi açısından kesin bir değerlendirme yapılamaz.

Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar doğrultusunda paranın dik bir şekilde kalma ihtimali kesin olmamakla birlikte 6000'de 1 olarak ifade ediliyor.

madeni-para-dik-gelme-olasiligi-kactir-3.jpg

madeni-para-dik-gelme-olasiligi-kactir-2.jpg

İlgili Haberler