İspanya'da çıkan orman yangını hala söndürülemedi! Binlerce hektarlık alan kül oldu ve...

İspanya'nın doğusundaki Valencia bölgesindeki Montitxelvo köyü yakınlarında devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyor. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.

İspanya'nın Valencia bölgesinde ortaya çıkan yangında çalışmalar devam ederken binlerce hektarlık alan ise küle döndü.

İspanya'nın Valencia bölgesindeki Montitxelvo köyü yakınlarında dün çıkan orman yangınında söndürme çalışmaları devam ediyor. Ancak şu ana kadar 1,400 hektarlık alan yangınla tahrip oldu ve 600'den fazla kişi evlerinden tahliye edildi. 800 kişi ise tedbir amacıyla evlerinden uzaklaştırıldı.

Ador, Castellonet de la Conquesta, Terrateig ve Vilallonga belediyeleri, yangın tehlikesine karşı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Valencia özerk bölge yönetimi, Askeri Acil Durum Birimi'nden (UME) yardım talebinde bulundu. Yangının sebebi ise henüz bilinmezliğini korumaya devam ederken yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda olayın araştırılacağı belirtildi.

Öte yandan bu tür doğal afetler, doğanın korunmasının ve yangın söndürme teknolojilerinin önemini bir kez daha vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir