Kaçak geçişler panik yarattı, sınırdaki iller de sokağa çıkma yasağı istiyor

Kaçak geçişler panik yarattı, sınırdaki iller de sokağa çıkma yasağı istiyor

Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla sınırdan kaçak geçişler için bazı tedbirler alınırken, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay'daki CHP'li başkanlar sokağa çıkma yasağı getirilmesini istiyor. CHP Kilis Elbeyli İlçe Başkanı İsa Kahraman "Ne kadar güvenlik önlemleri arttırılsa da tel örgülerden kaçak geçişler sürüyor" diye konuştu.

Kaçak geçişler panik yarattı, sınırdaki iller de sokağa çıkma yasağı istiyor. CHP'li il başkanları peş peşe önlemleri yetersiz olduğunu vurgulayarak sokağa çıkma yasağı talebinde bulundu.

"DAHA SIKI VE KATI ÖNLEMLER ALINMALI"

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu "Alınan önlemler yetersiz. Gaziantep'te umreden dönenler arasında pozitif çıkan hastalar olduğunu ve tedaviye alındığını biliyoruz. Karkamış Sınır Kapısı’nda sebze-meyve ticareti devam ediyor. Devletin ciddi ve katı tedbirler alması lazım" derken, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar da "Hatay’da korku hakim. Daha sıkı ve katı önlemler alınmalı. Sınırdan halen kaçak girmeye çalışanlar var. Risk daha fazla artmadan ülke genelinde sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Yurttaşların da mağdur edilmemesi ve devletin katkı sunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"TEL ÖRGÜLERDEN KAÇAK GEÇİŞLER SÜRÜYOR"

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayreddin Cidir de "Evde kal çağrısı yeterli değil. Dışarı çıkan virüsü evine taşıyor. Sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Bölgemizde yeterince dezenfekte ilacı, maske, eldiven yok. İnsanların çoğu kullanmıyor. Suriye sınırında güvenlik önlemleri daha da artırılmalı" ifadelerini kayderken, CHP Mardin Nusaybin İlçe Başkanı Engin Doğan, "Nusaybin, Suriye’ye komşu. Sınır, askerler tarafından kontrol altına alındı. Ancak virüsün yayılmasını önlemek için sokağa çıkma yasağı uygulanmalı" diye konuştu.

CHP Kilis Elbeyli İlçe Başkanı İsa Kahraman da "İlimizdeki dezenfekte çalışmaları çok yetersiz. Karantina durumu oluşturulmadan sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Ne kadar güvenlik önlemleri arttırılsa da tel örgülerden kaçak geçişler sürüyor" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

Dün akşam Twitter'dan son verileri de paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: "Test sayısında 20.000'i aştık. İyileşen toplam hasta sayımız 1.000'i geçti. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Yeni uygulamada davranışlarıyla herkese örnek olan gençlere teşekkür ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN