İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belli oldu

İYİ Parti'de GİK ve MDK  üyeleri belli oldu

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda 187 kişinin yarıştığı Genel İdare Kurulu (GİK) seçimlerinde 1131 oyla Erdal Sarızeybek en çok oyu alan isim olurken, İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın 965 oyla 6. sırada, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu 892 oyla 11. sırada yer aldı. Genel Sekreter Uğur Poyraz, Emekli Albay Sarızeybek'ten sonra, 1032 oyla, en çok oyu alan ikinci isim oldu. Şükriye Sevin Çağlayan Akşener'in 'anahtar listesi'ni delebilen tek isim olması dikkat çekti.

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimlerinin ardından tamamlandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bin 289 oyun tamamını alarak yeniden genel başkan seçildiği kurultayda, Akşener’in 100 kişilik anahtar listesine ek olarak 87 kişinin daha aday olarak yarıştı.

AYDIN VE AĞIRALİOĞLU İLK BEŞ DIŞINDA

İYİ Parti’de GİK oylaması geç saatte tamamlandı. 50 kişilik listede 1131 oyla Erdal Sarızeybek en çok oyu alan isim oldu. İlk beş sırada Sarızeybek’in yanısıra Uğur Poyraz, Ümit Dikbayır, Ümit Özlale ve Bahattin Bahadır Erdem yer aldı. İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın 965 oyla 6. sırada, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu 892 oyla 11. sırada yer aldı. Oylamada en çok oyu alan kadın aday 923 oyla 8. sıradan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas oldu.

11 KİŞİLİK MDK

Kurultayda, Merkez Disiplin Kurulu’nun 11 asıl ve 7 yedek üyelikleri de belirlendi. İYİ Parti 11 kişilik MDK’sinde Ethem Baykal, Sena Aksakallı, Furkan Kamalak, Batuhan Yılmaz, Süleyman Çetin, Şeyda Şahin, Mehmet Şerif Avcı, Baha Cankut Sarıtaş, Öncül Kazancı, Zeynep Şeyda Irmak, Akın Uyar yer aldı.

KONCUK'TAN “TERCİH EDİLMEYECEK” TEPKİSİ

Kurultay esnasında delegelere dağıtıldığı belirtilen ve “tercih edilmeyecekler” listesi tepki çekti. “İlk 75’te de olsa Tercih Edilmeyecekler” başlıklı listede “Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel” isimleri yer aldı. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından “İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün yapıldı. Hayırlı olsun. Ben ve Ümit Özdağ, Gİ̇K adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah böyle bir liste dağıtmış.Aday olma ihtimalimiz bile birilerini ürkütmüş! Koltuk onların, adamlık bizim olsun” ifadelerini kullandı.

LİSTEYİ DELEN TEK KİŞİ

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Şükriye Sevin Çağlayan, Akşener’in anahtar listesini delen tek isim oldu. Çağlayan, aldığı 458 oyla GİK listesinde son sırada yer aldı. Çağlayan'ın ismi, sabah saatlerinde bazı illerde dağıtıldığı belirtilen "oy verilmesi talep edilen listesinde" yer alması dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN