İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı Resmî Gazete’de

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı Resmî Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile pandemi sürecinde işten çıkarma yasağı uzatıldı. Gelen son dakika haberinin ardından, ‘İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?’ sorusu, sosyal medyada gündem oldu.

Koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak adına mart ayından beri uygulamaya konulan ve daha önce de uzatılan işten çıkarma yasağı, iki ay daha uzatıldı. Peki işten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşte Resmî Gazete’de yayımlanan karar…

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak adına uygulanan üç aylık işten çıkarma yasağının süresi iki ay daha uzatıldı.

Resmi Gazete’nin 4 Eylül 2020 tarihli sayısında paylaşan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında, iş kanununa eklenen geçici maddeyle işverene getirilen çalışanlarını 3 ay süreyle işten çıkarma yasağı, 17 Eylül 2020 tarihi itibarıyla iki ay daha uzatıldı. Yani 17 Kasım 2020 tarihine kadar işveren işçiyi işten çıkaramayacak.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI RESMİ GAZETE’DE

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, ‘İş Kanunu'nun geçici 10. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin 17/09/2020 tarihi itibarıyla 2 ay süreyle uzatılmasına, mezkür Kanun'un geçici 10. maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında karar verilmiştir’ ifadeleri paylaşıldı. İş kanununa eklenen geçici 10. madde, Cumhurbaşkanı'na bu zamanı her keresinde en çok 3’er aylık zamanlarla 30 Haziran 2021’e dek uzatmaya hakkı veriyor.

17 AĞUSTOS’TA 1 AY UZATILMIŞTI

İş Kanunu’na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş ya da hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan durumlar, iş ya da hizmet sözleşmelerinde zamanın tamamlanması, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi durumları hâricinde, 3 ay zamanla işverence feshedilemesi yasaklanmıştı. İşverene, çalışanı 3 aylığına ücretsiz izne ayırma imkanı tanınan geçici maddede, Cumhurbaşkanı'na da bu zamanları, 30 Haziran 2021 tarihine dek her defasında en az üçer aylık sürelerle uzatma yetkisi verilmişti. Bu madde uyarınca, 17 Nisan’da uygulanmaya başlayan işten çıkarma yasağı, 17 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere 1 aylığına uzatılmıştı. Resmî Gazete’de yayımlanan son karara göre; bu süre 2 ay daha uzatılmış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN