İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Bakan Selçuk haziran işsizlik maaşının ödeneceği tarihi açıkladı

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Bakan Selçuk haziran işsizlik maaşının ödeneceği tarihi açıkladı

Haziran ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek? İşsizlik maaşı nasıl alınır? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlik maaşının hak sahiplerinin PTT hesaplarına haziran ayında ödeneceği tarihleri kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar...

'İşsizlik maaşı bu ay ne zaman ödenecek?', 'İşsizlik maaşı nereden alınır?', 'PTT şubeleri çalışma saatleri nedir?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı günlerinde işsizlik ödeneğinin önem kazandığı dönemde, haziran ayında hak sahiplerinin maaşlarının ne zaman yatırılacağı belli oldu. Detaylar haberimizde...

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlik maaşı ödemelerinin 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren TC kimlik numaralarının son hanesine göre hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

İŞSİZLİK MAAŞI NEREYE YATIRILACAK, NASIL ALINACAK?

Covid-19 salgın hastalığıyla mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için ödemelerin başvuru sürecinde bildirilen banka hesaplarına yatırılacağını aktaran Selçuk, sistemde IBAN bilgileri bulunmayanlara da PTT üzerinden ödemelerinin yapıldığını belirtti.

ÖDEMELER TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tüm toplum kesimlerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Mayıs ayına ilişkin işsizlik ödeneği ödemeleri, yoğunluğun önlenmesi amacıyla 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Buna göre, TC kimlik numaralarının son hanesi 0 olanlara 1 Haziran'da, 2 olanlara 2 Haziran'da, 4 olanlara 3 Haziran'da, 6 olanlara 4 Haziran'da, 8 olanlara da 5 Haziran'da ödemeler yapılacak."

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR VE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İşsizlik maaşı, sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir.

İşsizlik maaşından yararlanma koşulları şunlar:

* Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
* Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
* Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
* Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ 2020

İşsizlik maaşını PTT üzerinden alan vatandaşlar, PTT'nin çalışma saatlerini merak ediyor.

PTT şubeleri, hafta içi sabah 08.30'dan 12.30'a kadar hizmet veriyor. 1 saatlik öğle yemeği arasının ardından saat 13.30'dan 17.30'a kadar da hizmet vermeye devam eder. Türkiye'nin her yerinde bu çalışma saati sabittir.

PTT HAFTA SONU CUMARTESİ PAZAR SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Merkez PTT şubeleri dışında cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30'a kadar hizmet vermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN