İsrail’deki tüm hastanelerde OHAL ilan edildi

İsrail’deki tüm hastanelerde OHAL  ilan edildi

İsrail Sağlık ve Güvenlik Bakanlığı, Kovid-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle ülkedeki tüm hastaneler ve sağlık kuruluşlarının en üst seviyede alarma geçtiğini açıkladı.

İsrail’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, hastanelerde olağanüstü hal ilan edildi. Ülkedeki sağlık çalışanları korona virüs salgınının daha kötü bir hal alması durumuna karşı hazır hale getirildi.

HASTANE KAPASİTELERİ ARTIRILACAK

İsrail Sağlık ve Güvenlik Bakan Hezi Levi hastane müdürlerine gönderdiği mektupta, hazırlıklar çerçevesinde gelecek günlerde hastanelerin kapasitesinin artırılacağını söyledi. Levi, "OHAL'de olduğumuza göre hastalıkla başa çıkmak için tüm hastanelerin ulusal çabalara katılmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Levi, 10 gün içerisinde ağır hasta sayılarında 200 ila 300 artış olabileceğini söyledi. Ülkedeki bin 348 koronavirüs vakasından 651’inin kritik durumda olduğunu açıklayan Levi, bu zor durumda hastaneleri iyi bir şekilde yönetebilmek için bir Ulusal Operasyon Merkezi kurulacağını da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN