İspanya'da askerler ayaklandı: Daha az laf daha çok eylem!

İspanya'da askerler ayaklandı: Daha az laf daha çok eylem!

Koronavirüs (corona virüs) salgınıyla en çok boğuşan ülkelerden İspanya'da, bu kez askerler ayaklandı. 'Daha az laf daha çok eylem, onurlu maaş' yazılı pankartla birlikte yürüyen askerler, zam talebinde bulundu.

İspanya'da Silahlı Kuvvetler mensupları, maaşlarına zam talebiyle başkent Madrid'de gösteri yaptı.

Askerlerin bağlı olduğu derneklerce organize edilen gösteri kapsamında meclis binasından başlayan yürüyüş Maliye Bakanlığı önünde son buldu.

TÜM SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK İSTEDİLER

'Daha az laf daha çok eylem, onurlu maaş' yazılı pankartla birlikte yürüyen askerler, 2021 devlet bütçesinde Silahlı Kuvvetler personelinin ücretlerine zam yapılması için tüm siyasi partilere kendilerine destek olması çağrısında bulundu.

"BİZLER UCUZ İŞÇİLER DEĞİLİZ"

İspanya'da polis ve jandarma personeline göre çok daha az maaş aldıklarını belirten asker derneklerinin hazırladığı manifestoda, "Bizler ucuz ve sessiz kalan işçiler değiliz. Silahlı Kuvvetlerin itaat, çabuk hareket etme, profesyonellik ve her zaman ulaşılabilirliği sorgulanamaz. Adil ve onurlu bir maaş istiyoruz." ifadesi yer aldı.

"Değeri 11 milyon avro olan tanklarımız var ama bunu kullanan askerler, Silahlı Kuvvetlerdeki asgari ücretin sadece 60 avro üzerinde maaş alıyor." diyen dernek temsilcileri, uzun zamandır yaptıkları eylemlere siyasilerin artık kulak vermesini istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN