İŞKUR TYP sonuçları ne zaman açıklanır? 2020 temizlik ve güvenlik elemanı başvuru sonuçları

İŞKUR TYP sonuçları ne zaman açıklanır? 2020 temizlik ve güvenlik elemanı başvuru sonuçları

Her sene ihtiyaca göre okullara personel alımı yapan MEB temizlik, çevre düzenlemesi, özel güvenlik, onarım gibi alanlarda personel alacak. İŞKUR tarafından başvuruları gerçekleştirilen TYP alımı bazı ilanlar için 11 Ağustos, bazı ilanlar için ise 15 Ağustos’ta başvurular bitti. Peki İŞKUR TYP sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar…

Her sene il ve ilçe müdürlüklerinin ihtiyacı üzerine okullara personel alınıyor. okul görevlisi ve personel alımı için İŞKUR'a yönlendirilen adaylar TYP başvuru işlemlerini tamamladı. TYP kapsamında başvurularını gerçekleştiren adaylar sonuçlara odaklandı. Peki İŞKUR TYP sonuçları ne zaman açıklanır? Konunun ayrıntıları haberimizde…

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TYP başvuruları İŞKUR üzerinden tamamlandı.TYP İŞKUR ilanları için süre 11 Ağustos'a kadarken bazı ilanlar için bu süre 15 Ağustos'a kadar sürdü. MEB tarafından açılan TYP başvuruları ile göreve başlayanlar mayıs ayına kadar çalışabilecek.

Bazı adaylar noter kurası ile, bazı adaylar ise liste yöntemi ile seçilecek. Başvuru yaptığınız ilana tıklayarak seçim tarihlerini öğrenebilirsiniz.

TYP İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

TYP BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

İŞKUR TYP ilanları İŞKUR tarafından yayımlanıyor ve başvuru ekranından TYP numarası ile uygulama alanı, başvuru yapılacak il, başvuru yapılacak ilçe, başvuru başlangıc bitiş tarihi, TYP başlangıç ve bitiş tarihleri gibi bilgileri girerek pek çok arama yapabiliyorsunuz.

Yalnızca uygulama alanı kısmını seçtiğinizde aramanız gerçekleşir ve örneğin, MEB güvenlik görevlisi için arama yaptığınız güncel ilanlar karşınıza çıkıyor.

TYP başvurusu yapmak için ise bireysel üye olarak giriş yapmanız yeterlidir. Bireysel üye değilseniz önce üye olun ve adımları takip edin İŞKUR Portal Sistemi'ne üye olun.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu yerlerde veya dönemlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN