İşçi çıkarma yasağı ne zaman sona eriyor? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

İşçi çıkarma yasağı ne zaman sona eriyor? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

Pandemi nedeniyle uygulamaya giren işten çıkarma yasağı ile ilgil gelişmeler araştırılıyor. Peki İşçi çıkarma yasağı ne zaman sona eriyor? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? 17 Nisan 2020 tarihiyle birlikte geçici yasa maddesi olarak hayata geçirilen uygulamanın geçtiğimiz ay sonlanması beklenirken bir ay daha uzatıldığı duyurulmuştu…

‘İşçi çıkarma yasağı ne zaman sona eriyor? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?’ soruları sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. 17 Temmuz tarihinde kalkması beklenen ve geçici yasa olarak yürürlüğe giren düzenlemenin uzatılmasının ardından sona erme tarihi yaklaştıkça milyonlarca vatandaş konu ile ilgili yayınlanan gelişmeleri araştırmaya başladı….

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI ME ZAMAN BİTİYOR?

Pandemi döneminde geçici yasa olarak hayata geçen işten çıkarma yasağı, sona ereceği tarih yaklaştıkça vatandaşlar yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Buna göre; vatandaşlar yasanın ne zamana kadar uzatıldığını ve yapılan araştırmaları yakından takip ediyor.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMANA KADAR UZATILDI

Resm Gazete'de yayımlanan Cumhurbakanı Kararı le İş Kanunu uyarınca işverenin işçiyi işten çıkarma yasağı, 17 Eylül tarihinden itbaren 2 ay daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile İş Kanunu uyarınca şverenn işçi işten çıkarma yasağı 17 Eylül'den sonra 2 ay daha uzatıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, 4857 sayılı İş Kanunu'nda işçilerin iş akitlerinin feshidilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi çeren geçic 10'uncu maddesnin birinc ve ikinc fıkralarında belirtilen süreler 17 Eylül 2020 tarihinden itibaren ik ay süre ile uzatıldı.

İş kanunu'na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçic madde ile işverenin çalışanını işten çıkarması geçici bir süre kısıtlanmıştı. İş veya hizmet sözleşmelerinn, ahlak ve iyi niyet kuraqllarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinn sona ermesi, işin sona ermesi dışında, 3 ay süre ile feshedilmesi pandemi nedeniyle yasaklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN