iPhone kullanıcıları 25 dolarlık tazminatı nasıl alır? Türkiye’deki iPhone sahipleri 25 dolar alacak mı?

iPhone kullanıcıları 25 dolarlık tazminatı nasıl alır? Türkiye’deki iPhone sahipleri 25 dolar alacak mı?

Apple’ın iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini yavaşlattığı iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. Teknoloji devi Apple, bu telefona sahip olan kullanıcılara toplamda 500 milyon dolarlık tazminat ödeyecek. Şimdi Apple kullanıcıları, ‘’iPhone kullanıcıları 25 dolarlık tazminatı nasıl alır? Türkiye’deki iPhone sahipleri 25 dolar alacak mı?’’ sorularının yanıtını araştırıyor.

Apple’dan 25 dolarlık tazminatın nasıl alınacağına dair net bir bilgi bulunmasa da, ‘’Türkiye’deki iPhone sahipleri 25 dolar alacak mı?’’ sorusu cevap buldu. Dava ABD’de açıldığı için Türkiye’deki kullancılar, Apple’dan 25 dolar alamayacak. Ancak bu kararın emsal teşkil ettiği söyleniyor. ABD’deki iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcılarına 25 dolarlık tazminat ödenecek.

APPLE’A 500 MİLYON DOLARLIK DAVA

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Apple, iPhone modellerini yavaşlattığı iddiasıyla açılan davayı kaybedince, eski iPhone sahiplerine toplamda 500 milyon dolarlık tazminat ödemeye mahkum edildi.

Geçtiğimiz aylarda iPhone modellerini yavaşlattığı gündeme gelen Apple’a ABD’de dava açılmıştı. Dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Apple, iPhone sahiplerinde toplamda 500 milyon dolarlık tazminat ödeyecek.

iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahipleri, Apple’dan para talep edecek. 21 Aralık 2017 tarihinden önce bu modellerden birini alan kullanıcılar 25 dolarlık tazminat alacak.

TÜRKİYE’DEKİ İPHONE KULLANICILARI 25 DOLAR ALABİLECEK Mİ?

Türkiye’deki iPhone kullanıcıları 25 dolarlık tazminatı alamayacak. ABD’deki iPhone kullanıcılarına 25 dolarlık ödeme yapılacak. Ancak bu kararın emsal teşkil ettiği belirtiliyor.

Apple'ın iPhone modellerinin pil sağlığı düşmesiyle birlikte, batarya performansını artırmak adına işlemcileri yavaşlattığı ortaya çıkmış ve kullanıcıların şikâyetinin ardından Apple'ın aleyhine dava açılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN