iPhone fiyatları düşecek mi? iPhone SE Türkiye fiyatı ne kadar? Apple’dan indirim kararı

iPhone fiyatları düşecek mi? iPhone SE Türkiye fiyatı ne kadar? Apple’dan indirim kararı

Son zamanlarda hareketliliği daha da artan telefon piyasasında rakiplerinden geri kalmak istemeyen Apple, iPhone SE 2020 fiyatlarında indirim yapmaya hazırlanıyor. Yakın zaman önce tanıttığı iPhone SE 2020 modelinin özellikleri ise gayet ilgi çekici. Kullanıcıların dört gözle beklediği ‘iPhone fiyatları düşecek mi?’ haberi ile ilgili henüz resmî bir açıklama gelmese de indirime kesin gözüyle bakılıyor…

4.7 inç ekran büyüklüğüyle diğer iPhone modellerinden ayrılan ve yenilenen iPhone SE 2020’nin Türkiye fiyatında da indirim bekleniyor. Suya ve toza dayanıklı olan ve Touch ID özelliği bulunan telefon, yakın zaman önce tanıtılmış ve kullanıcılar tarafından da beğenilmişti. Şimdi ise gözler iPhone SE 2020 Türkiye fiyatında…

İPHONE FİYATLARI DÜŞÜYOR MU?

Hürriyet’ten Selim Öztürk’ün haberine göre; Apple’ın, geçen haftalarda tanıttığı yeni nesil iPhone SE modeli için fiyatta düzenlemeye gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Telefon rekabetinde daha güçlü olmak isteyen Apple’ın, bu modele özel fiyat indiriminde bulunacağı kaydedildi.

Hiç olmadığı kadar hareketlenen ve pazardaki markaların çoğalmasıyla birlikte rekabetin iyiden iyiye kızıştığı telefon piyasasında yüksek fiyatlarıyla cep yakan iPhone’ların yaratıcısı Apple, geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı iPhone SE 2020 modelinin fiyatını, rekabette rakiplerinin ardında kalmamak için indirecek. Yalnızca iPhone SE 2020 modeline özel yapılacağı beklenen indirimin ne kadar olacağı bilinmiyor. Fakat söz konusu indirimin Türkiye’de de uygulanması beklendiği belirtildi. Fakat konuyla ilgili Apple’dan henüz resmî bir açıklama yapılmadı…

İPHONE SE 2020’NİN ÖZELLİKLERİ

Minik ekranı, iPhone SE 2020 modelini diğer iPhone modellerinden ayırıyor. 4.7 inç ekran büyüklüğü olan ve 1334x750 piksel ekran çözünürlüğü bulunan iPhone SE 2020, uzay grisi, gümüş ve kırmızı renkli modelleriyle satışa sunulacak. Suya ve toza karşı çok dayanıklılığı bulunan bunu da IP67 sertifikasına borçlu olan iPhone SE 2020, suda 1 metre derinliğe kadar 30 dakika boyunca dayanıyor, su almıyor.

iPhone 8'lerde son defa kullanılan Home butonu, iPhone SE'nin yeni modeliyle geri döndü. Bu sebeple Face ID yerine şirket, bu cihazında Touch ID özelliğini kullanmaya başladı. Yani işlemlerinizi parmak izinizle yapabiliyorsunuz.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Apple'ın A13 Bionic işlemcisinden gücünü alan yeni nesil iPhone SE, beraberinde ise 3 GB RAM ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

64, 128 ve 256 GB depolama seçenekleri bulunan telefon, 40 saate kadar ses çalma, 13 saate kadar video oynatma ve 8 saate kadar da video oynatma süreleri vadeden bir batarya kullanıyor.
Bu doğrultuda yeni iPhone SE ile iPhone 8 birbirine benzer şekilde yaratılmış. 18W hızlı şarj adaptörüyle geldiğinden 30 dakikada bataryasının yarısı şarj olan iPhone SE 2, kablosuz şarj teknolojisini de destekliyor.

Yeni iPhone SE'de f/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP çözünürlüklü bir arka kamerası var. Çift tonlu LED flaş ile desteklenen arka kamera dışında, ön tarafta da f/2.2 diyaframlı 7 MP çözünürlüğünde bir öz çekim kamerası bulunuyor.

Yenilenen iPhone SE, telefoto kameraya sahip olmasa bile iPhone XR ve iPhone 11’deki gibi yazılımsal olarak arkaplanı bulanıklaştırıp, portre modunda fotoğraflar çekebilme imkânı sunuyor.

5 kata kadar dijital yakınlaştırma yapabilen iPhone SE 2020, video çekimleri sırasında ortaya çıkabilecek titreşimleri en aza indirmek adına OIS (Optik görüntü stabilizasyonu) teknolojisinden yararlanıyor.

Video tarafına gelindiğinde de yeni iPhone SE ile 4K çözünürlükte saniyede 60 kare video çekebiliyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN