'İnşaat sektöründe koronavirüsün etkileri azalıyor'

'İnşaat sektöründe koronavirüsün etkileri azalıyor'

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, inşaat sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. Disa Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Palabıyık, salgın sonrası olumsuz etkilenen inşaat sektörünün toparlanma süreci içerisine girdiğini söyledi.

Hayata geçirdiği yeni projelerle adından çokça söz ettiren Disa Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Palabıyık, içerisinde bulunduğumuz pandemi durumu ve sonrası için inşaat sektörü ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Sektörün üzerindeki karabulutların yavaş yavaş dağılmaya başladığını ifade eden Disa Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Palabıyık, hastalığın çıktığı ilk üç ayda inşaat alanında faaliyet gösteren firmaların olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.

'İNŞAAT SEKTÖRÜ CANLANMAYA BAŞLADI'

Palabıyık, “Çin’in Vuhan ketinden başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ilk 3 ay içerisinde inşaat sektörüne büyük bir darbe vurdu. Son aylarda salgının inşaat sektörüne vurduğu darbenin yavaş yavaş ortadan kalktığını görmek geleceğe yönelik umutlarımızı artırdı. Haziran ayından itibaren inşaat sektörü yavaş yavaş canlanmaya başladı ve fiyatlar kısa zamanda daha da iyileşmesini umuyoruz. Sektörün iyiye gitmesinin ve canlanmaya başlamasının ana nedeni olarak bankaların kredi faizlerini düşürmesi ve uygun faizli destek kredileri sayılabilir” dedi.

'VİRÜS TEDBİRLERİ CİDDİYE ALINMALI'

Özellikle bayram tatilinde gündeme gelen pandemi kuralları ihlallerine de değinen, Şaban Palabıyık, “Özellikle son 1 aydan itibaren koronavirüs önlemlerinin biraz aksatıldı ve bu aksaklıklar devam ederse tekrar bir olağanüstü hal ilan edilip sokağa çıkma yasakları gelebilir. Böyle bir durum gerçekleşirse kredi ve kira ödemelerinin pandemi sürecinin başında olduğu gibi ertelenebilir" sözlerini kaydetti.

Kredi çeken birçok kişinin yaşayabileceği muhtemel sorunlara da değinen Palabıyık, “Yavaş yavaş olsa bile emin adımlarla ilerleyen inşaat sektöründeki fiyat indiriminin en kısa sürede pandemi önceki halini alabilmesi öngörülebilir bir şeydir" ifadeleri ile inşaat sektörüne gireceklerin biraz daha beklemeleri gerektiği mesajını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN