Yumurta haşlama suyuna ekleyin! Kabuklar muz gibi soyulacak! 1 tanesi mucizeler yaratıyor

Yumurta haşlama suyuna ekleyin! Kabuklar muz gibi soyulacak! 1 tanesi mucizeler yaratıyor

Haşladığınız yumurtaların kabuklarını soyamıyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin. Haşlama suyunun içerisine bir tane attığınızda tüm kabuklar muz gibi soyulacak. İşte kolay yumurta soyma yöntemi…

Kahvaltıda haşladığımız yumurtaların kabuklarını soymak çileye dönüşüyorsa bu yöntemi mutlaka deneyin. Haşladıktan sonra soyma işlemini daha kolay bir hale dönüştürmek için haşlama suyunun içerisine bir adet atmanız kabukları kalıp gibi çıkaracak. Hem zamandan tasarruf edebilir hem de sinirlerinize hakim olabilirsiniz. İşte kolay yumurta soyma yöntemi…

HAŞLAMA SUYUNA 1 TANE KÜRDAN EKLEYİN

Yumurta haşlarken haşlama suyunun içerisinde 1 adet kürdan eklemeniz yumurta kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlıyor. Haşlama esnasında yumurtaların çatlamasını ve kırılmasını engelleyen bu yöntem ev hanımlarının da vazgeçilmez yöntemi olacak.

yumurta-haslama-suyuna-kurdan.jpg

SİRKELİ SUDA HAŞLAYIN

Yumurtaları tuzlu suda olduğu gibi sirkeli suda haşlamak da kabukların daha kolay soyulmasını sağlamaktadır. Kaynayan suyun içerisine bir miktar sirke damlatarak hem çatlamasını ve dağılmasını engelleyebilir hem de kabukları kolay bir şekilde soyabilirsiniz.

yumurta-haslamak.jpg

TUZLU SU EN ETKİLİ YÖNTEMLERDEN

Birçok ev hanımının uyguladığı başlıca yöntemlerden biri de haşlama suyunun içerisine tuz eklemek oluyor. Haşladığımız yumurtaların suyuna bir miktar tuz ekleyerek kabuklarda oluşabilecek çatlamaları engelleyebilir aynı zamanda daha hızlı bir soyma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN