Sürücüler hep merak ediyordu! Bu beyaz levhalar resmen hayat kurtarmak için: Amacı bakın neymiş

Sürücüler hep merak ediyordu! Bu beyaz levhalar resmen hayat kurtarmak için: Amacı bakın neymiş

Karayollarının kenarlarında bulunan ufak beyaz levhaların ne işe yaradığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu levhalar resmen hayat kurtarıcı özelliklere sahip. Peki ne işe yarıyor? İşte beyaz levhaların amacı…

Şehirlerarası otoyollarda bulunan küçük beyaz levhaların ne işe yaradığı sürücüler ve yolcular tarafından merak edilen detaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Üzerinde rakamların bulunduğu bu beyaz levhalar aslında hem sürücünün hem de yolcunun oldukça işine yarıyor. Özellikle de kaza anında hayat kurtarıcı bir öneme sahip olabiliyor. Peki bu beyaz levhalar ne işe yarıyor? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-16-001.jpg

YOL KENARINDAKİ BEYAZ LEVHALAR NE İŞE YARIYOR?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bakım ağına dahil yollar üzerinde kullanılan bir trafik levhası olan "Kontrol Kesim Tabelası" birçok kişi tarafından neye yaradığı konusunda merak ediliyor. Bu levha hem yolun tanımlanması için hem de yol kaynaklı sorunların yerinin belirlenmesi için kullanılıyor.

yeni-proje-17.jpg

Levhalardaki sayılar sırası ile karayolunun adını, kesim numarasını ve yolun kaçıncı kilometresinde olduğunu gösteriyor. Söz konusu bu bilgilerle yolu tanımlama ve yol üzerinde olası bir sorun esnasında yolun konumu tespit ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN