Poşet çay içerken sakın bunu yapmayın! Hepimiz böyle içiyoruz ama... Tadını da sağlığı da bozuyor

Poşet çay içerken sakın bunu yapmayın! Hepimiz böyle içiyoruz ama... Tadını da sağlığı da bozuyor

Türklerin vazgeçilmez içeceği çay günlük hayatta en sık tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Ancak çayı poşet çay olarak tüketmeyi tercih edenler bu detayı sakın gözden kaçırmasın. Herkes bu şekilde tüketiyor farkında olmadan büyük bir hata yapıyor. Poşet çayları sakın bu şekilde tüketmeyin.

Günlük hayatta yaptığımız birçok farklı iş bulunurken bunların doğru olup olmadığı düşüncesi de zaman zaman aklımıza takılabiliyor. Farkında olmadan yaptığımız birçok davranış aslında büyük bir hatayı da beraberinde getiriyor olabilir. Yaptığımız işleri hem daha keyifli hem de daha sağlıklı bir hale getirmek oldukça basit oluyor. İşte günlük hayatta yaptığımız bazı yanlış davranışlar…

dis-macunu-sikmak.jpg

DİŞ MACUNU MİKTARI

Diş macunlarının içerisinde yer alan florürü aşırı derecede tüketmek Gelişmekte olan dişlere zarar vermektedir. Fazla diş macunu dişlerde 'dental florozis' olarak bilinen estetik bir soruna neden olmaktadır. Diş fırçasına sürülmesi gereken diş macunu miktarı bezelye tanesi kadar olmaktadır. Aksi halde süt dişi bulunan çocukların diş sağlığı da riske giriyor.

poset-cay-icmek.jpg

POŞET ÇAYI SIKIŞTIRARAK SIKMAK

Tazecik demlenmiş bir çay bulamıyorsak vazgeçilmezimiz poşet çaylar oluyor. Çay yaprakları birçok meyve, sebze ve bitkide yer alan mikro besin polifenollerini içermektedir. İçerisinde yer alan yüksek miktardaki tanik asit nedeniyle çayın fenolik içeriği daha fazla görülmektedir. Fenoldeki besinler anti inflamatuar ve anti kanserojen özellikleri sahip olsa dahi bu yüksek tanen seviyesi İle bağlantılı olarak dezavantaj olarak karşımıza çıkmaktadır.

Demlenen poşet çayın içerisinde kalan sıvı da daha fazla titre edilebilir asit yer almaktadır. Bu kapsamda kaşık ya da karıştırıcı yardımıyla poşetin içerisinde kalan o sıvıyı sıktığınızda fazladan asidi de vücudunuza göndermiş oluyorsunuz. Bunun yanı sıra acı, ekşi ve daha asitli bir çay elde etmiş olacaksınız. Hem vücudunuza zarar veriyor hem de tat alma keyfinize en aza indiriyorsunuz.

yuvarlayarak-katlamak.jpg

ELBİSELERİ YUVARLAYARAK KATLAMA

Bir elbiseyi yuvarlayarak katlamak yer tasarrufu sağlamanın en iyi yollarından biridir. Elbiseleri sırt çantasına ya da bavula koyduğunuzda kare şeklinde katlamak yerine sıkıca sararak yuvarlayarak katlamayı deneyin.

yumurta-kabuk-rengi.jpg

KABUK RENGİNE GÖRE YUMURTA SEÇİMİ

Tavuğun türüne bağlı olarak yumurtalar birçok farklı renkte görünmektedir. Kahverengi ve beyaz yumurtalar arasında beslenme açısından hiçbir fark bulunmuyor. Buradaki tek gerçek fark ise kabuğun rengi ve fiyatı olmaktadır. Tavuğun ne yediği ve nerede yaşadığı gibi farklılıklar da yumurtaların tadını ve besin değerini etkilemektedir.

bulasik-kurulamak.jpg

HAVLUYLA BULAŞIK KURULAMA

Kullanılan havlunun temiz olması durumunda bulaşıkları onunla kurutmanızda hiçbir zarar bulunmuyor. Ancak kullandığınız havlunun ıslak kalması bakterilerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu kapsamda hem bulaşıklarda bakteri oluşumuna neden oluyor hem de sağlığınızı riske atıyorsunuz. Aynı zamanda bulaşıklarda kötü koku riskiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN