Mercimeği kaynattığınız suyu dökmeyin! Çayını hazırlayan var, bakın faydası neymiş

Mercimeği kaynattığınız suyu dökmeyin! Çayını hazırlayan var, bakın faydası neymiş

Mercimeği kaynattığınız zaman kalan suyu dökmeyin! Bunun çayını hazırlayan bile var! Bakın faydası neymiş...

Yeşil mercimeğin kaynama suyunu dökmek yerine farklı alternatiflerde kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Milliyet'te yer alan habere göre, işte bu sağlıklı suyun kullanımıyla ilgili bilmeniz gerekenler:

MERCİMEK SUYUNUN FAYDALARI? NASIL KULLANILIR?

Yeşil mercimek faydaları neler? Fazla tüketmenin zararı var mı? Ne işe yarar? - Sağlık Haberleri - Spor

  1. Besleyici Kaynak: Mercimeği kaynattığınız su, içerisinde bulunan vitaminler ve minerallerle oldukça zengindir. Bu değerli besin kaynağını çöpe dökmek yerine kullanarak vücudunuza fayda sağlayabilirsiniz.

  2. Lezzetli Bir İçecek: Mercimek suyu, beklenildiğinin aksine lezzetlidir ve içeriğindeki vitaminlerle besleyicidir. Sadece çay gibi içmekle kalmayıp, farklı yemeklerde de kullanabilirsiniz.

  3. Çorba ve Yemeklerde Kullanım: Mercimek suyu, çorba yaparken veya yemek pişirirken su yerine kullanılabilir. Bu sayede hem lezzetli hem de besleyici bir tat elde edebilirsiniz.

  4. Yemeğe Lezzet Katma: Sos ve güveç yemeklerinin hazırlanmasında mercimek suyu kullanarak yemeğin lezzetini artırabilirsiniz. Aynı zamanda içerdiği minerallerle yemeği daha besleyici hale getirebilirsiniz.

  5. Pilav ve Makarnada Kullanım: Pilav veya makarna pişirirken su yerine mercimek suyunu kullanarak, yemeğe ekstra lezzet ve besin değeri katabilirsiniz.

  6. Sağlıklı İçeceklerde Kullanım: Evde hazırladığınız sağlıklı içeceklerin içerisine mercimek suyunu ekleyerek, içeceğin besin değerini artırabilirsiniz. Özellikle sebzeli veya meyveli karışımlara uyum sağlar.

  7. Nasıl Saklanır?: Mercimeği pişirdikten hemen sonra suyu oda sıcaklığında soğutun ve ardından hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayın. Bu şekilde bir hafta boyunca kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN