Kelek değil bal kavun isteyene 2 basit tüyo! Kavunda bu varsa gözün kapalı al

Kelek değil bal kavun isteyene 2 basit tüyo! Kavunda bu varsa gözün kapalı al

Yaz aylarının vazgeçilmezi kavun seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Bal gibi kavun seçmenin 2 püf noktası var. Bunu öğrendikten sonra kelek değil bal kıvamında kavun eve götürebileceksiniz. Keramet kabuğunda ama…

Her yaz aylarında Türkiye’de yetişen kavunlar, lezzetiyle damga vurur. Sofralarda her zaman kendine yer bulan bu doğal lezzetin en önemli noktası, doğru seçimi yapmaktır. Ülkemizde en güzel kavunlar yetişse de, seçerken dikkatli olmak gerekmektedir. Ne yazık ki, çürük, bozuk veya içi geçmiş kavunlar hala satılmaktadır. Dolayısıyla, güzel bir kavun seçmek için dikkatli olmak önemlidir. Bu durumda, kavun seçerken bazı püf noktalarını bilmek gerekmekte.

KAVUN SEÇERKEN EN ÖNEMLİ DETAY ORASI

Ayrıca, boyutuna göre ağırlığına dikkat etmek de önemlidir. Boyutuna göre ağır olan kavun tatlıdır ve kavunun dibinin yumuşak olması, tam anlamıyla olgunlaştığını ve tatlı olduğunu gösterir.

Kırkağaç kavunu alırken, üzerindeki çizgilerin tırtıklı ve düzgün olması, onun lezzetli olduğunu gösterir.

Kavun seçerken en önemli nokta ise dibidir. Dibini kokladığınız kavun hoş kokuyorsa, muhtemelen tatlıdır.

img-4328-001.jpeg

SAPINA İYİ BAKIN! EĞER…

Bir diğer detay ise kavunun sapıdır. Kavunun sapını çektiğinizde elinizde kalıyorsa, bu kavunun olgunlaştığını gösterir.

Güzel kavunu seçmenin bir diğer yolu kabuğudur. Sert kabuklu kavunlar olgunlaşmamış olabilir. Fazla yumuşak kabuklu kavunların ise içi geçmiş olma ihtimali vardır.

img-4329.jpeg

Karpuzda olduğu gibi, kavunun dış çeperlerine elinizle hafifçe vurarak kavunun durumunu anlayabilirsiniz. Kavunun dışı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Eğer kabuk çok sertse, kavunun olgunlaşmadığına işaret eder. Diğer bir deyişle, kavunun kabuğu hafifçe yumuşak olmalıdır. Ancak çok yumuşaksa, içinin geçmiş olabileceğine işaret edebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN