Geçmeyen öksürüğe çare bulundu! Her gün 1 bardak içenin öksürük şikayeti yok olacak

Geçmeyen öksürüğe çare bulundu! Her gün 1 bardak içenin öksürük şikayeti yok olacak

Geçmeyen öksürüğe çare bulundu! Her gün 1 bardak bunu içenin öksürük şikayeti yok olacak! İşte öksürüğü şıp diye kesen o çay...

Sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri olan bilinçli tüketim, günümüzde giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle aromatik çaylar, sağlık açısından pek çok fayda sunarken, bu bitki çaylarının bilinçli tüketimi büyük bir önem arz ediyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, adaçayının sağlık üzerindeki olumlu etkilerini gün yüzüne çıkardı.

ADAÇAYININ SAĞLIĞA FAYDALARI NELER?

Adaçayının faydaları nelerdir? Adaçayı nasıl demlenir? - Beden Sağlığı

Adaçayı, sindirim sistemi problemlerine karşı etkili bir çözüm sunuyor. Özellikle gaz ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları önlemede büyük rol oynuyor.

Antioksidan açısından zengin olan adaçayı, gençleşme sürecini destekleyerek hücre hasarını önler ve yaşlanmayı geciktirir.

Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir, böylece vücudu hastalıklara karşı korur ve öksürük gibi rahatsızlıkların iyileşme sürecini hızlandırır.

Sinir sisteminin dengelenmesine yardımcı olur, stres ve anksiyeteyi azaltır, böylece zihinsel ve duygusal sağlığı destekler.

Konsantrasyonu artırır, zihinsel performansı güçlendirir.

Cildi gençleştirir, kızarıklık ve tahrişleri azaltır, antiseptik özellikleri sayesinde sivilce ve akne gibi sorunları hafifletir.

Metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.

ADAÇAYINDA BULUNAN BESİN DEĞERLERİ

Ebegümeci nedir? Adaçayı ve ebegümeci nasıl hazırlanır? İbrahim Saraçoğlu gargara tarifi

Orta büyüklükte bir porsiyon taze adaçayı yaklaşık 2,70 kalori içerir. Aynı zamanda 0,34 gram karbonhidrat, 0,09 gram protein, 0,10 gram yağ, 0,15 gram lif, 0,10 miligram sodyum, 8,65 miligram potasyum, 13,30 miligram kalsiyum, 4,75 A vitamini (UI), 0,00 C vitamini ve 0,23 miligram demir içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN