Evde muhafaza ettiğiniz patates böyle görünüyorsa toprağa gömün! Uzmanı uyardı, çöpe atmak yetmez

Evde muhafaza ettiğiniz patates böyle görünüyorsa toprağa gömün! Uzmanı uyardı, çöpe atmak yetmez

Patatesin evde sağlıklı koşullarda saklanmasının önemini anlatan Dr. Hüseyin Tapik, filizlenmiş patateslerle ilgili hayati uyarıda bulundu. Peki, yeşeren patates yenir mi? Filizlenmiş patates ne yapılır? Tohumlanan patatesi yemek zararlı mı? İşte detaylar...

Patatesten yapılan yemekler günün her saatinde tüketilebiliyor. Doyurucu olması dolayısıyla bütçe dostu olan patatesin nasıl muhafaza edildiği de önemli. Evde fazla bekleyen patates, filizlenir. Fakat filizlenmiş olsa da o kısmını kesip patatesi tüketmeye devam ediyoruz.

FİLİZLENMİŞ PATATES YENİR Mİ?

Dr. Hüseyin Tapik, filizlenmiş patatesin tüketilmesinin sağlıksız olduğunu vurguladı. Yeşillenmiş ve filizlenmiş patateslerin yenmemesi gerektiğini, toprağa gömülerek yeni büyüyen pateteslerin tüketilebileceğini belirten Dr. Hüseyin Tapik, filizli patateslerin tüketilmesi halinde hem merkezi sinir sisteminde, hematolojik bölümde hem de gastro intestinal sistemde hastalıklar başlayabileceğini söyledi. Dr. Hüseyin Tapik, fazla tüketimin ölüme bile yol açabileceğini vurguladı.

FİLİZLENMİŞ PATATES SAĞLIĞA ZARARLI MI?

OdaTV'de yer alan habere göre, Dr. Hüseyin Tapik'in filizlenmiş patatesle ilgili dikkat çektiği noktalar şöyle:

  • Filizlenmiş patates uzun süre ve çok fazla yenildiğinde öldürebilir!
  • Filizlenmiş patatesler toprağa kavuşmak ister en iyisi onları dikip yenip patatesler elde etmektir
  • Özellikle son zamanlarda patateslere çok ilaç kullanılması suni gübrelerin verilmesi ve toprağın mikrobiotasının bozulması sonucu filizlenmeler çok çabuk oluşmaktadır.
  • Patatesler 20 derecenin altında serin bir ortamda mümkün olduğunca karanlık bir alanda güneş ışığı görmeden düşük Nemde saklandığı zaman filizlenmesi çok geç olacaktır
  • Ancak tezgahlarda direk güneş ışığına ve nemli ortamlara bırakılması sonucunda hemen Yeşile bölünecek ve filizlenecektir bu büyük bir ekonomik kayıptır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN