Hacı Mehmet Kara kimdir, kaç yaşında, nereli? Manken Daria'nın darp edilmesi Çeşme Kaymakamı'nı koltuğundan etti!

Hacı Mehmet Kara kimdir, kaç yaşında, nereli? Manken Daria'nın darp edilmesi Çeşme Kaymakamı'nı koltuğundan etti!

Ukraynalı manken Daria Kyryliuk'un İzmir Çeşme'deki bir mekanda darp edilmesinin ardından ilçe kaymakamı Hacı Mehmet Kara, görevinden alındı. Çeşme'deki Momo Beach'te güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğrayıp darp edildiği görüntüleri paylaşan Kyryliuk, polise giderek şikayetçi olmuştu. Yaşanan olayın ardından Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın, koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığına karşı alınan tedbirlerin uygulanmasında yetersiz kaldığı gerekçesiyle görev yeri değiştirildi. Hacı Mehmet Kara'nın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

'Hacı Mehmet Kara kimdir, kaç yaşında, nereli?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. İçişleri Bakanlığı, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığının önlenmesine yönelik alınan önlemlerin uygulamasında gerekli özeni göstermediği gerekçesiyle görevinden alındı. Ukraynalı manken Daria Kyryliuk, İzmir Çeşme'deki Momo Beach'te güvenlik görevlileri tarafından şiddete maruz kalması, sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri olmuştu. Yaşanan olayın ardından Momo Beach adlı mekan, covid-19 tedbirlerine uymaması nedeniyle kapatılırken ilçe kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın da görev yeri değiştirildi. İşte, Hacı Mehmet Kara'nın biyografisi...

ÇEŞME KAYMAKAMI GÖREVİNDEN ALINDI

Ukraynalı model Daria Kyryliuk'un darp olayının ardından Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'nın görev yeri değiştirildi.

Alınan bilgiye göre, Kaymakam Kara, İçişleri Bakanlığı kararıyla Manisa Vali Yardımcılığına getirildi.

Çeşme Kaymakamlığına ise İzmir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı atandı.

Çeşme'de fahiş fiyat uygulamaları ile sahillerde koronavirüs tedbirlerinin yeterince uygulanmadığına ilişkin görüntülerin, Kara'nın görev yerinin değiştirilmesinde etkili olduğu öne sürüldü.

Görev değişikliği, Ukraynalı model Daria Kyryliuk'un Çeşme'deki Momo Beach tesisinde güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğrayıp darp edildiğini iddia etmesinin ardından gerçekleşti.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki bir sahilde yer alan beach clupta güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğrayıp darp edildiği iddia edilen Daria Kyryliuk ve erkek arkadaşı Baran Güneş yaşadıklarını anlattı.

Ukraynalı top model Daria Kyryliuk ve arkadaşları, 4 gün önce iddiaya göre Çeşme Dalyan'da faaliyet gösteren turistik Momo Beach tesisinde görevli güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradıklarını söylemişlerdi.

"AĞLADIM VE PANİK ATAK GEÇİRDİM"

Kyryliuk ve erkek arkadaşı Güneş, olayın ardından açıklamalarda bulundu. Kyryliuk, "Arkadaşlarımızla eğlenmek için Momo Beach Club'a gittik. Yabancı uyruklu arkadaşlarım da vardı. Güvenlik görevlisiyle problem yaşadık. Erkek arkadaşlarımla kavga etmeye başladılar. Daha sonra iki kişi bana vurmaya başladı. Beni yere düşürdüler. Sonrasını hatırlamıyorum. Daha sonra eve gittik. Eve gittikten sonra ağladım ve panik atak geçirdim" dedi.

"İKİ AYRI KİŞİDEN YUMRUK YEDİ"

Güneş ise, "Güvenliklerle kapıya kadar geldik. Güvenliklerle tartışmaya başladık. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. İki ayrı insandan yumruk yedi. Vuranların bir tanesi 60 yaşında bir bodyguardtı. Dayak yedikten sonra yokuşun başına zor bela çıktık. Arabaya hepimiz bindik. Araca bindiğimiz halde bize tekme ve yumruk atmaya devam ettiler. Eve gittiğimizde Daria panik atak geçirdi. Çimlerin üzerinde yarım saat ağladı. Her tarafı kanıyordu. Burnu kanıyordu, yanağında kan vardı, gözü şişmişti. Daria bir manken ve parasını suratıyla ve vücuduyla para kazanıyor. Kendisine yarım saat sonra gelebildi. Kendisine geldikten sonra hastaneye götürdüm. Ardından karakola giderek ifade verdik" diye konuştu.

31 Temmuz Cuma gecesi sevgilisi ve arkadaş grubuyla beraber Çeşme’deki The Beach of Momo’ya giden Daria Kyryliuk, çıkışta güvenlik görevlileri tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Kyryliuk ve Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu arkadaşı Mansoor Saeed Saif Jabr Alsuwaidi’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

HACI MEHMET KARA KİMDİR?

24 Temmuz 1966 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Sivas'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olduktan 1 yıl sonra Kırşehir Kaymakam adayı olarak memuriyete başladı.

Sinop-Türkeli Kaymakamı, Erzurum-Köprüköy Kaymakamı, Niğde-Altunhisar Kaymakamı, Bartın-Amasra Kaymakamı, Şırnak-Silopi Kaymakamı, Yozgat-Yerköy Kaymakamı, Tokat Vali Yardımcısı, Kocaeli Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

15 Aralık 2016 tarihinden itibaren İzmir-Çeşme Kaymakamı olarak görev yapıyordu. 5 Ağustos 2020 günü Çeşme'de yaşanan Ukraynalı kadına darp olayı ile ilgili olaydan ötürü görev yeri değiştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN