Zam bekleyen emekliler dikkat: AK Partili isim, tarih verdi! Ara zam ihtimali artık kesinleşti

Zam bekleyen emekliler dikkat: AK Partili isim, tarih verdi! Ara zam ihtimali artık kesinleşti

Yerel seçim öncesinde maaşına zam bekleyen milyonlarca emeklinin beklediği haber, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. İşte, emekli maaşına zam son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting meydanları ve Bakanlar Toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla emeklilerin maaşlarına ilave zam umudunu söndürmüş olsa da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, zam için tarih verdi.

MECLİS YENİDEN TOPLANACAK MI?

2024 Ocak ayında SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı için yüzde 49.25 oranında zam yapılırken en düşük emekli maaşını ise 10 bin TL seviyesine çıkarmıştı.

Daha sonra ise emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak belirlenirken, iki tutarın da milyonların beklentisinin altında kalması üzerine, "Seçim öncesi ek zam yapılacak" dedikoduları kulislerde dillendirilmeye başlanmıştı.

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM YAPILACAK MI?

HalkTV'de yer alan habere göre, 29 Şubat 2024 tarihinde son kez toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde resmi tatil sürecini başlattı. Böylece emeklilerin maaşlarında ve ikramiyelerinde yerel seçim öncesi zam yapılma imkanı kalmadı.

Yerel seçim öncesi emekli maaşına ve ikramiyeye ek zam yapılmasının tek istisnası TBMM'nin olağanüstü toplanması. Fakat AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM'nin olağanüstü toplanmayacağını resmen açıkladı.

EMEKLİ MAAŞINA 2024 TEMMUZ AYINDA ZAM YAPILACAK MI?

Emekliler için TBMM'nin olağanüstü şekilde toplanmasının gündemlerinde olmadığını aktaran Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilerin maaşlarına zam için 2024 Temmuz ayını beklemesi gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN