Yerli yabancı herkes parmakla gösteriyor! Yıllardır o devasa kayanın üzerinde... Turizme açılmadan mutlaka görün

Yerli yabancı herkes parmakla gösteriyor! Yıllardır o devasa kayanın üzerinde... Turizme açılmadan mutlaka görün

Türkiye'de yıllardır orada yetişiyor yerli yabancı herkes parmakla gösteriyor. Devasa kayanın üzerinde kendiliğinden bitiyor görenler hayrete düşüyor. Turizmin uğrak noktası olmadan ilk keşfeden siz olun.

Adıyaman'da bir kayanın üzerinde doğal olarak yetişen meşe ağacı görenleri hayrete düşürüyor. Adıyaman Çelikhan karayolu Palanlı Köyü yakınlarında kayalık bir zemin üzerinde yetişen meşe ağacı herkesin ağzını açık bırakıyor. Herkes bu ağacı görmek için soluğu orada alıyor.

BİNLERCE TON ÜZERİNDE YEŞEREN BİTKİ

Adıyaman'da metrelerce yüksekliğe sahip binlerce tonluk kaya parçasının üzerine düşen bir meşe palamudu yaklaşık 30 yıl içerisinde büyük bir ağaç haline dönüştü. Kayanın üzerinde topraksız alanda büyüyen meşe ağacı karayolundan geçen herkesin dikkatini çekiyor.

kaya-ustunde-agac.jpg

Meşe ağacını gören herkes kameralara sarılırken yerden metrelerce yükseklikte bir Kayanın üzerinde doğal olarak yetişmiş meşe ağacı hem şaşırtıyor hem de görenleri büyülüyor. Doğa fotoğrafçılığı yapan birçok kişi bu ağacı fotoğraflamak için kilometrelerce yol kat ediyor yerli ve yabancı turistler onu görmek için oraya koşuyor.

kaya-ustunde-agac-adiyaman.jpg​​​​​​​

FOTOĞRAFÇILARIN UĞRAK NOKTASI

Kaya üzerinde kendiliğinden yeşeren meşe ağacı yıllar içerisinde devasa büyüklüğe ulaşırken bu güzelliği görmek isteyenler de soluğu kayanın dibinde alıyor. Müslüm Haras, “Kaya üzerindeki meşe ağacı apayrı bir güzelliğe sahip. Burası turizme kazandırılma noktasında değerlendirilebilir. Kayaya bir merdiven kurulabilir. Fotoğraf çektirmek isteyen yerli ve yabancı turistler için bu düşünülebilir. Burayı gören bir çok kişinin bu ağaç dikkatini çekiyor. ‘Orada bir ağaç var gördünüz mü, dikkatinizi çekti mi’ dediklerini birçok kez duydum” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN