Veliler yüzde 300 zamma isyan etti: Özel okul değil ticarethane

Veliler yüzde 300 zamma isyan etti: Özel okul değil ticarethane

Bodrum'da eğitim faaliyeti sürdüren Marmara Koleji okul ücretlerine yüzde 300 zam yaptı. Fahiş fiyat artışı üzerine isyan eden veliler, bugün okulun önünde basın açıklaması yaptı. 5. sınıfa giden çocuğunu okutmaya çalışan ve ismini vermek istemeyen veli de KARAR'a yaptığı açıklamada, "Okul ticarethaneye döndü" mesajını verdi.

MERVE ŞİŞMAN

Özel Bodrum Marmara Koleji 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için açıkladığı ücretlerde yüzde 300’leri geçen bir fiyat artışı politikası izledi. Bu artış oranının ana kademe geçişleri (1.5. ve 9.sınıf) ve okula yeni başlayan öğrenciler için geçerli olmasının yanı sıra, okulda mevcut olan ara sınıflar için de geçerli olduğunu, okulun muhasebe bölümü teyit etti. Ancak okulun bu sene yapabileceği artış oranı en fazla yüzde 59 iken, kolej yüzde 300'ü aşan bir zam yaptı.

yeni-proje-5-001.jpg

'OKUL YÜZDE 300'Ü AŞAN BİR ZAM YAPTI'

Bu ve benzeri haksız, tek taraflı ve ticari uygulamaların önüne geçebilmek adına Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde dikkat çekici açıklamalar yapmıştı. Bu uyarı 5. bölüm 53. maddesinde yer almıştı. Yaklaşık 500 veli bu fiyat artışına tepki göstererek okulun önünde bugün basın açıklaması yaptı.

KARAR'a konuşan bir veli de yapılan zammı şu ifadelerle örneklendirdi;

"Geçtiğimiz sene, ilkokul 2. sınıf velisi eğitim bedelini 73.500tl + kdv ve yemek ücreti 28.000tl + kdv olarak öderken, bu sene 3. sınıfa geçecek olan öğrencisi için, eğitim bedeli 300.000tl + kdv ve yemek ücreti 90.000tl + kdv olarak ödemek zorunda bırakıldı"

yeni-proje-2-002.jpg
Fiyat listesi

'OKUL YÖNETİMİYLE GÖRÜŞMEDE SONUÇ ALINAMADI'

Birçok veli mağdur edilirken, kolej yönetimi ile yapılan toplantılardan hiçbir sonuç alınamadığına dikkat çekildi. İsmini vermek istemeyen veli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana kademeye devam edecek öğrenciler de geçen yıllara oranla beklentinin çok üzerinde bir artış oranı ile mağdur edildi. Birçok öğrenci bu zam artışı karşısında devam ettiği okulundan, çok sevdiği arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmak zorunda kalacak. Öğrencilerin her sene okul değişimine gitmesi çocukların akademik devamlılığı ile sosyal ve psikolojik gelişimleri üzerinde olumsuz etkiye sebep olabilir. Özel okul ticarethaneye döndü. Bu haksız ve hukuka aykırı uygulamanın sona ermesi amacıyla okul yönetimi ile yapılan görüşmelerden maalesef hiçbir sonuç alınamadı"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN