Türkiye'nin başarısı dünyaya damga vurdu! Avrupa'nın yeni 2'incisi: Şaka değil tam 18 milyon...

Türkiye'nin başarısı dünyaya damga vurdu! Avrupa'nın yeni 2'incisi: Şaka değil tam 18 milyon...

Altyapı ve teknoloji projeleri ile başarılı çalışmalara imza atan Türkiye’nin başarısı dünyaya damga vurdu. Öyle ki Türkiye, fiber altyapıda Fransa’nın ardından Avrupa’nın ikinci ülkesi konumuna yükseldi…

Türkiye’nin fiber altyapıdaki başarısıyla ilgili detaylar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldi. Uraloğlu, yapılan araştırmalara göre, eve kadar fiber altyapıda 18 milyon haneye ulaşıldığı bilgisini verdi.

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, FTTH Avrupa Konseyinin (FTTH Council Europe), ülkelerin fiber altyapısına yönelik verilerini derlediği "FTTH/B Market Panorama Araştırması" sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bu kapsamda, Türkiye’nin fiber internet altyapısında Avrupa’nın en hızlı gelişme gösteren ülkeleri arasında yer aldığını belirten Uraloğlu, "Araştırmaya göre, eve kadar fiber altyapıda 18 milyon haneye ulaşan altyapısıyla Türkiye, Fransa'nın ardından Avrupa'nın ikinci ülkesi konumuna yükseldi. Her geçen yıl artan yatırımlarımızın meyvesini alarak bu anlamda Avrupa'nın zirvesine oynuyoruz. İnanıyorum ki çok yakın zamanda da fiber altyapıda ülkemiz Avrupa'nın lideri olacak." değerlendirmesini yaptı.

turkiye-fiber-altyapi-basarisi-1.jpg

1 YILDA YAKLAŞIK 2,5 MİLYON EV FİBER ALTYAPIYA KAVUŞTU

FTTH Avrupa Konseyinin önceki raporunda ülkemizin fiber altyapıda 3’üncü sırada olduğunu hatırlatan Uraloğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bugüne kadar gerek bilişim ve haberleşme politikalarında gerekse de mevzuatta yapılan çalışmalarımızla günü kurtarmanın dışında köklü reform niteliği taşıyan çalışmalar yaptık. Bunun sonucunda dün insanımız için hayal olan pek çok ulaşım ve bilişim hizmeti bugün gündelik hayatın vazgeçilmezi oldu. Bu bağlamda Türkiye gelişim açısından Avrupa ortalamasının üzerinde bir ivme yakaladı. Sadece bir yılda 2,5 milyona yakın eve fiber altyapıyı ulaştırdık. Böylece fiberde bir yılda Avrupa'nın ilk iki ülkesinden biri konumuna yükseldik. Bu rapor, haberleşme altyapımıza ve tabii ki fiber altyapımıza verdiğimiz önemin sonuçlarını aldığımızın göstergesidir."

Geniş bant internet hizmetini de her eve ulaştıracaklarını söyleyen Uraloğlu, "Şu anda toplam fiber uzunluğumuz yaklaşık 550 bin kilometre ve bu yılın sonuna kadar 600 bin kilometreye ulaştırmayı planlıyoruz. 4 yıl içinde ise fiber uzunluğumuzu 850 bin kilometreye taşıyacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN