Tiny House için kötü haber! Yasaklandı... O ilde valilik kararıyla tek tek kaldırılılacak

Tiny House için kötü haber! Yasaklandı... O ilde valilik kararıyla tek tek kaldırılılacak

Tiny House konseptini sevenlere kötü haber: Yasaklandı! Valilik harekete geçti! Valilik kararıyla tek tek kaldırılacak...

Edirne Valiliği, tarım arazilerini korumak amacıyla önemli bir karar aldı. Vali Yunus Sezer, bölgede hızla artan tiny house yapılarının kontrolsüz bir şekilde çoğaldığını ve tarım arazilerine zarar verdiğini belirtti. Bu nedenle, yapılan incelemeler sonucunda bölgedeki tüm muhtarlara genelge gönderilerek tiny house yapılarının artık izin verilmeyeceği duyuruldu.

SON 1 HAFTA İÇERİSİNDE 40 ADET KALDIRILDI

Can I go living in a Tiny House even in Italy? – Autosufficienza

Vali Sezer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her geçen gün bu yapıların sayısının arttığını ve bölgenin doğal yapısına zarar verdiğini ifade etti. Bazı kişilerin bu yapıları 'römork' olarak tanıttığını ancak aslında altyapısını kurarak bir tür konaklama birimi oluşturduklarını belirtti. Son bir hafta içinde 40 adet tiny house yapısının kaldırıldığını aktaran Sezer, bundan sonra da bu tür yapıların bölgede kurulmasına izin verilmeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

Edirne Valiliği'nin aldığı bu kararla, tarım arazilerinin korunması ve bölgenin doğal güzelliklerinin muhafaza edilmesi amaçlanıyor. Vali Sezer, hukuki dayanaklarla desteklenen bu kararın, bölgenin geleceği ve çevre sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakılması adına bu tür yapılaşmalara izin verilmemesinin gerekliliğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN