Tarlada değil okul serasında yetişti! Öğrenciler hem üretti hem deneyim kazandı: 1 dönemde tam 300.000 fide…

Tarlada değil okul serasında yetişti! Öğrenciler hem üretti hem deneyim kazandı: 1 dönemde tam 300.000 fide…

Bu ürünler tarlada değil okul serasında yetişti! Konya’da yer alan İvriz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü öğrencileri, okul serasında yaptıkları sebze fidesi yetiştiriciliği ile hem üretti hem deneyim kazandı. İşte öğrencilerin başarılı üretimi…

“Tarım İvriz’de” projesi ile okulun bahçesine kurulan 515 metrekarelik serada sebze fidesi üreten öğrenciler, tarımsal alandaki eğitimler ile geleceğe hazırlanıyor. Programa katılan 55 öğrenci, edindikleri bilgiyi sahada uygulama fırsatı buluyor.

Öğrenciler 2023-2024 eğitim öğretim yılında hazırlanan serada, domates, biber, salatalık gibi 10 farklı türde 300.000 fide üretti. Satılan fidelerden elde edilen gelir, okul ihtiyaçları ile yeni sera kurulumu için kullanılacak.

Okul müdürü Muhammed Mustafa Tıraş, öğrencileri geleceği en iyi hazırlamak için çabaladıklarını belirtti. Bu kapsamda hayata geçirdikleri proje için çok emek verdiklerini belirten Tıraş, ziraat mühendislerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin gecesini gündüzüne kattığını, zamanlarının çoğunu hazırlanan bu serada geçirdiklerini ifade etti.

konyada-1.jpg

PROJE YÜZDE 100 BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Tıraş, amaçlarının fide üretmek değil fidenin nasıl üretildiğini öğrencilere göstermek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu projemizde, öğrencilerimize tohuma nasıl can vereceğimizi, çimlendirme süreçlerinin nasıl olacağını, çimlendirme sürecinden sonra seraya alımlarının nasıl olacağını uygulamalı olarak öğrettik. Projemiz yüzde 100 başarıyla sonuçlandı. Öğrencilerimiz tohumun kaç günde çimlendiğini, tohumun atımını, tohumun çimlendikten sonraki sürecini, oluşabilecek hastalıkları ve hastalıkların önüne geçmeyi öğrendi."

konyada.jpg

Öğrenci Ayşe Beyza Zengin ise fideler ile çok titiz ilgilendiklerinin altını çizerek, "Burada gördüğümüz eğitim, mesleki donanımımıza katkı sağladı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN