Tarlada bedava hasat! Markette 25 TL, tarlada bedava... Hayrına dağıttığını duyan koşuyor

Tarlada bedava hasat! Markette 25 TL, tarlada bedava... Hayrına dağıttığını duyan koşuyor

Hatay’da tarlada bedava hasat başladı. 80 dönümlük araziden beklediği verimi alamayan çiftçi, soğanları bedavadan vermeye karar verdi. Çiftçinin hayrına dağıttığını duyan ise koşa koşa tarlaya gitti…

Hatay Kumlu’da bir çiftçi, istediği gibi verim alamadığı için 80 dönüm arazideki soğanı hayrına vatandaşlara dağıttı. Markette fiyatı 25 TL olan soğanın bedavaya dağıtıldığını duyanlar ise araçlarına atlayarak tarlaya akın etti.

Hatay Amik Ovası’nda baharın gelmesiyle beraber çeşitli ürünlerin hasadı da başladı. Kumlu’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde Uygun ailesine ait olan 80 dönümlük arazideki soğanlar hasat edilme mevsimi gelmesine rağmen yeterince büyümediği ve kaliteli olmadığı için çiftçinin yüzüne güldürmedi. İşçi fiyatlarının artması ve soğanın kalitesiz olmasından dolayı 5 TL teklif edilmesi üzerine tarla sahibi, soğanları vatandaşa hayrına dağıttı. Bu haberi duyan vatandaş tarlaya akın ederken, tarla sahibi de soğanların biran önce tarladan kalkmasını ve yeni ürün ekmeyi planlıyor.

yeni-proje-36.jpg

“İŞÇİLERİN ÜCRETİ BİLE ÇIKMIYOR”

Soğandan istedikleri kaliteyi alamadıkları için hayrına vatandaşlara bıraktıklarını söyleyen 21 yaşındaki Mehmet Ali Uygun, “Soğandan zarar ettik ve para etmedi. İşçilerin ücreti bile çıkmıyor. Soğanın tarla fiyatı 5 TL, marketlerde fiyatı 25 TL civarında oldu. Geçen yıl zarar etmedik, bir şekilde sattık. Ama bu yıl gördüğünüz gibi insanlara hayrımıza bıraktık. Tarlaya vatandaşların tamamı girdi ve koyunlar bile var. Soğan istediğimiz gibi olmayınca biz de hayrımıza bıraktık. Bu tarlanın 80 dönüm bir arsası var. Arabalarla ve traktörlerle gelen insanlara hayrımıza bıraktık” dedi.

yeni-proje-37.jpg

KIŞLIK İHTİYACINI KARŞILAMAK İSTEYEN TARLAYA AKIN EDİYOR

Tarla sahibinin soğanları vatandaşlara hayrına bıraktığını söyleyen 65 yaşındaki Celil İnal, “Soğan her ne hikmetse tarlada kaldı. Şu an gördüğünüz soğan tarlada 5 TL iken marketlere gittiğimizde 30 TL civarında oluyor. Tarla sahibi hayrına bıraktı başka bir ürün ekmek için. Tüm Kumlu halkı, çevre köylerden olan Reyhanlı ve Kırıkhan’dan vatandaşlar buradalar. Kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla soğan tarlasında afara yapıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN