İliç'in ardından gözler oraya çevrilmişti: Fatsa'daki siyanürlü maden kapatıldı

İliç'in ardından gözler oraya çevrilmişti: Fatsa'daki siyanürlü maden kapatıldı

Erzincan İliç'teki maden faciasının ardından Fatsa'daki siyanürlü altın madenine de kilit vuruldu! Ordu Valiliği, Ordu İdare Mahkemesi'nin ruhsat iptali kararına dayanarak madenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Erzincan-İliç'teki altın madeninde yaşanan ve büyük bir toprak kaymasına yol açan facianın yankıları sürerken, Ordu Valiliği bir başka önemli adım attı. Valilik, Fatsa ilçesindeki siyanürlü altın madeninin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Bu karar, Ordu İdare Mahkemesi'nin 25 Aralık 2023 tarihli ruhsat iptali kararına istinaden alındı.

Oda TV'den gazeteci İbrahim Gündüz'ün haberine göre, Fatsa'da bulunan ve çevre sakinleri ile aktivistler tarafından uzun süredir endişeyle takip edilen siyanürlü altın madeninin kapatılması, bölge halkı tarafından olumlu karşılandı. Özellikle geçtiğimiz yıl aşırı yağışlar nedeniyle madenin siyanür liçleme sahasının sel sularıyla dolması ve bu suların siyanür ile ağır metaller içeren çamurlu su olarak derelere karışması, çevresel felaketlere yol açmıştı.

Bu tehlikeli durum karşısında, Fatsa Doğa ve Çevre Derneği başkanı Zeki Odabaşı öncülüğünde ve Gündüz Hukuk Bürosu avukatları Nur Hilal Gündüz, Tuğçe Yıldız ve Ecem Çelebi'nin hukuki mücadelesi, madenin kapatılması yönünde önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu gelişmeler, Erzincan-İliç'teki facianın ardından Türkiye'deki madencilik faaliyetlerinin çevresel ve güvenlik standartları açısından yeniden değerlendirilmesi gerektiğine dair kamuoyunda artan bir farkındalık yaratmış durumda. Ayrıca, madencilik faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkilerine dair daha katı denetimler ve düzenlemelerin getirilmesi gerektiği konusunda geniş çapta bir mutabakat oluştuğu görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN