Soma maden faciası davası ertelendi

Soma maden faciası davası ertelendi

28 kamu görevlisinin ilk kez yargılandığı Soma maden faciası davasının ilk duruşması bugün görüldü. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek duruşma 12 Eylül tarihine ertelendi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden katliamıyla ilgili haklarında iddianame düzenlenen 28 sanıkla ilgili ilk duruşma Soma Adliyesi’nde görüldü. Soma maden faciası davası sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek duruşma 12 Eylül tarihine ertelendi.

T24'ün haberine göre, Soma Kömür İşletmeleri’nin yönetim kurulu başkanı Alp Gürkan, genel müdürü, işletme müdürü ve yardımcısının da içlerinde bulunduğu 14 sanık hapis cezası alırken, diğer 37 sanık beraat etti. 9 Şubat 2021’de tutukluların, tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Duruşmanın ardından avukat ve işçi yakınları, 12 Eylül'de görülecek duruşmaya daha güçlü şekilde geleceklerini söyleyerek "Türk halkı adaletin gerçekleşmesi noktasında bizim arkamızda olmaya devam edecektir" dedi.

NE OLMUŞTU?

13 Mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden katliamı yaşanmıştı. Soma Faciası, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN