Servisle işe gidenlere kötü haber! Servisler kaldırılıyor: O kişiler artık toplu taşıma kullanacak

Servisle işe gidenlere kötü haber! Servisler kaldırılıyor: O kişiler artık toplu taşıma kullanacak

Servisle işe gidenlere kötü haber geldi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı raporu kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinden yaşanan artış üzerine tasarruf önlemleri gündeme geldi. Bu kapsamda servislerin kaldırılması planlanırken, o kişiler artık toplu taşıma kullanacak…

Söz konusu rapora göre, servislerin kaldırılması ve toplu taşımı kartlarının sağlanması ile maliyetleri düşürmek amaçlanıyor. Günlük bir gidiş bir geliş esas alınarak çalışanlara aylık toplu taşıma kartı verilmesi, maliyet bakımından avantaj sunacak bir önlem olarak görülüyor.

Uygulamanın özellikle büyükşehirlerde öncelikli olarak hayata geçirileceği söyleniyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, kamu kurumlarında çalışan personelin işe gidip gelmesinde kullanılan servisler yerine, tasarruf amacıyla ekonomik olmayan hatlarda servisler kaldırılacak ve bu hatlarda çalışanlara toplu taşıma kartı verilecek.

memurlara-servis-uygulamasi-kalkiyor.jpg

GİDERLERDEKİ ARTIŞ YENİ ÇÖZÜM YOLUNA SÜRÜKLEDİ

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde son senelerde önemli bir artış gözlemleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre, 2024 yılının ilk 3 ayında personel servisi kiralama giderleri önceki yıla göre neredeyse 3 kat artış göstererek 998,6 milyon liraya ulaştı. Bu da kamu bütçesinde önemli bir yük olarak görülüyor.

İLK UYGULAMA BÜYÜKŞEHİRLERE

Toplu taşıma uygulamasının öncelikle büyükşehirlerde hayata geçirilmesi planlanıyor. Günlük bir gidiş bir geliş esas alınarak aylık toplu taşıma kartı verilmesi, servis taşımacılığına göre daha ekonomik bir çözüm olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN