Pazar günü oy kullanmayanlara kara haber: O tutarda para cezası ödemeye hazır olun!

Pazar günü oy kullanmayanlara kara haber: O tutarda para cezası ödemeye hazır olun!

Yerel seçime sayılı günler kala oy kullanmama cezası yeniden gündeme geldi. Pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanmayacaklar bir kez daha düşünecek. Oy kullanmaya gitmeyen vatandaşlara para cezası kesilecek. İşte ceza tutarı...

Yerel seçimlerde kararsız kalan ve sandığa gitmeyen vatandaşlar pişman olacak. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanmayan vatandaşlara para cezası kesilecek. Peki, para cezası ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

OY KULLANMAYANA CEZA

Demokrasinin bir gereği olarak oy kullanmaya gitmeyen vatandaşlara bazı yaptırımlar uygulanacak. Yasal zorunluluk olarak 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25'inci maddesinde yer alıyor. YSK tarafından oy kullanmayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacak.

64517dada468601dac257fcb.webp

CEZA TUTARI

Oy kullanmayan vatandaşların evine YSK tarafından tebligat gönderilir. 2023 yılında oy kullanmamanın cezası 300 lira olarak belirlenmişti. Cezanın ödemesi ise Maliye Bakanlığı ya da PTT üzerinden gerçekleştirilebilir.

CEZA ÖDEMEYEN VATANDAŞLAR

Oy kullanmanın cezası olsa da bazı vatandaşlarımıza bu cezalar kesilmez. Ceza kesilmeyen kişiler şu şekilde;

  • Kamu hizmetinden yasaklı olan vatandaşlar,
  • Erler, onbaşılar ve kıta çavuşları ile askeri öğrenciler,
  • Kasıtlı suçlar sebebiyle cezaevinde duran hükümlüler. (Taksirli suçlar haricinde)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN