Pastaneden alan yüzde 10, fırından alan yüzde 1 KDV ödeyecek! Simit fiyatlarına yeni zam geliyor

Pastaneden alan yüzde 10, fırından alan yüzde 1 KDV ödeyecek! Simit fiyatlarına yeni zam geliyor

Pastaneden alan yüzde 10, fırından alan ise yüzde 1 KDV ödeyecek! Simit fiyatlarına yeni zam yolda! Yeni KDV oranı, bu şekilde olacak...

Simit fiyatlarına yönelik KDV düzenlemesiyle birlikte yeni bir zamlı dönem başlıyor. Alınan karara göre, pastane veya kafelerden simit alanlar yüzde 10 KDV ödeyecekken, fırınlardan alınan simitlerde ise KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi.

SİMİT FİYATLARINA YÜZDE 10 ZAM BEKLENİYOR

Uşak'ta simit 10 lira oldu - Uşak Haberleri

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, halen simit satışlarında yüzde 1 KDV uygulayan işletmeler, artık bu oranı yüzde 10'a çıkaracaklar. Bu da simit fiyatlarına yaklaşık yüzde 9-10 oranında bir zam olarak yansıyacak.

KDV Kanunu'na göre oranları belirleme yetkisi Cumhurbaşkanı'nda bulunuyor. Yapılan düzenlemeyle, pastane, kafe gibi işletmelerde tüketilen gıda ürünlerinde yüzde 1 olan KDV oranı artık tarihe karışacak. Bu işletmelerde simit gibi ürünlerin fiyatlarına yüzde 10 KDV eklenecek.

Uygulamada, işletmelerin KDV karmaşasını fırsata çevirerek vergiden kaçındığı belirtiliyor. Bazı işletmelerin, farklı KDV oranlarına sahip ürünleri ayırt etmeksizin yüzde 1 KDV fişi kestiği, bazılarının ise masada sunulan ürünleri ayaktan satmış gibi göstererek düşük oranda KDV uyguladığı ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN