O ilimizde hava sıcaklıkları birden yükseldi! İnsanlar serinlemek için köşe bucak kaçtı: Termometreler 30 dereceyi gösterdi

O ilimizde hava sıcaklıkları birden yükseldi! İnsanlar serinlemek için köşe bucak kaçtı: Termometreler 30 dereceyi gösterdi

Meteorolojinin hafta sonu hava sıcaklıklarının normalin üzerine çıkmasının beklendiğini bildirmişti. O ilimizde termometreler 30 dereceyi gösterdi! İnsanlar serinlemek için köşe bucak yer aradı...

Meteoroloji, hafta sonu ülke genelinde hava sıcaklıklarının normalin üzerine çıkmasının beklendiği konusunda uyarmıştı. Uyarının ardından serin havalar yavaş yavaş yerini sıcak havalara bırakırken Aydın'da sıcaklık bir anda yükseldi.

TERMOMETRELER 30 DERECEYİ GÖSTERDİ

Türkiye'nin sıcak illerinden Aydın'da hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar gölgelik alanlara ve parklara sığındı. Özellikle öğleden sonra termometrelerin 30 dereceyi gösterdiği Aydın'da, insanlar güneşten korunmak için serinlemeye çalıştı.

Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ülke genelinde hava sıcaklıklarında artış gözlemlenirken, Aydın'da da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanmaya başladı. Mart ayının ortalamasının 11,8 derece olduğu Aydın'da, termometreler öğleden sonra 30 dereceyi gösterdi. Atatürk Kent Meydanı'nda bulunan termometrenin 30 dereceye ulaşmasıyla, vatandaşlar gölge arayışına girdi. Güneşten korunmak isteyen birçok kişi park ve bahçelerde serinlemeye çalıştı.

Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki haftalarda da hava sıcaklıklarının 28-30 derecelerde seyredeceği tahmin ediliyor. Aydın'ın merkez ilçesi Efeler başta olmak üzere il genelinde artan hava sıcaklıkları nedeniyle uzmanlar, vatandaşları mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN