Mayıs ayında kar sürprizi! Kar botlarını çıkarın daha da yağacak... Bitti derken kar sezonu yeniden açılıyor

Mayıs ayında kar sürprizi!  Kar botlarını çıkarın daha da yağacak... Bitti derken kar sezonu yeniden açılıyor

Yaz mevsimi geliyor derken mayıs ayında kar sürprizi! Kar botlarını çıkarın, daha da yağacak! Tam bitti derken kar sezonu tekrardan açılıyor...

Marmara Bölgesi'nin gözde doğal güzelliklerinden biri olan Uludağ, mayıs ayında beklenmedik bir kar yağışıyla sürpriz yaptı. Bursa'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesiyle birlikte, Uludağ'da da kar yağışı etkili oldu. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, sezonu kapatmış olmasına rağmen beyaz örtüsüyle dikkatleri üzerine çekti.

Yaklaşık 2 ay önce sezonun sona erdiği Uludağ'da, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı yeniden başladı. Mayıs ayının ortalarında bile Uludağ'da kar yağışının devam etmesi, bölgenin iklim şartlarının ne kadar değişken olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

EN YÜKSEK SICAKLIK 8 DERECE

Uludağ'da hava sıcaklıklarının en düşük 4, en yüksek 8 derece olarak ölçüldüğü belirtildi. Kar yağışının aralıklarla sürmesi beklenirken, bölgeyi ziyaret edenler doğanın bu nadir güzelliğinin keyfini çıkarıyor.

bursa kar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN