Gökyüzünde 3 gece şölen var! Ankara, Samsun, İstanbul, İzmir, Bartın ve... Yüz yılda bir

Gökyüzünde 3 gece şölen var! Ankara, Samsun, İstanbul, İzmir, Bartın ve... Yüz yılda bir

Swift-Tuttle isimli kuyruklu yıldızın izlediği yörüngeden dolayı ortaya çıkan Perseid meteor yağmuru, gökyüzünde çok nadir görülen bir görsel şölene imza atıyor. Bu gece başlayacak olan perseid meteor yağmuru, 3 gece boyunca adeta gökyüzünde dans edecek. Ayrıca bu eşsiz gök olayı Türkiye'nin birçok bölgesinden de izlenebilecek.

Bu gece başlayan perseid meteor yağmuru, Türkiye dahil birçok ülkede gözlemlenebilecek. Yılda 8 kere gerçekleşen meteor yağmurları içinde NASA'nın "yılın en iyi meteor" yağmuru olarak tanımladığı perseid meteor yağmurunun dünya atmosferine giriş hızı saniyede 60 kilometreye kadar ulaşacak.

Meraklılarının heyecanla beklediği gök olayının Türkiye'den gözlemlenebileceği yerler de belli oldu. HavaForum resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda 100 meteorun 3 gece boyunca yapacağı görsel şovun İzmir, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde gözlenebileceği belirtildi.

yeni-proje-3.jpg

GÖKYÜZÜNDE 3 GÜN GÖRSEL ŞÖLEN OLACAK

HavaForum Twitter sayfasında yapılan paylaşımda, bu gece başlayacak olan perseid meteor yağmurunun 3 gece boyunca devam edeceği bilgisi verilirken, saatlik hızının ise 60-90 kilometreye kadar ulaşacağı belirtildi. Hava Forum'un yaptığı paylaşımın detayları ise şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN